Hjem Historier fra livet Betül og Ibrahim åpner dørene for å la naboene på Manglerud oppleve ramadan: – Et tiltak jeg anser som viktig for å lære en annen kultur å kjenne

Betül og Ibrahim åpner dørene for å la naboene på Manglerud oppleve ramadan: – Et tiltak jeg anser som viktig for å lære en annen kultur å kjenne

Ønsket om et mer åpent og tolerant samfunn fikk Betül (33) og Ibrahim (31) til å invitere naboene hjem til seg på Ramadan-feiring.

I år går Ramadan fra onsdag 22. mars til torsdag 20. april. Ramadan er den islamske fastemåneden.

Under ramadan skal man gi avkall på mat og drikke fra daggry til solnedgang. Kveldsmåltidet som inntas etter solnedgang kalles iftar.

Ifølge Store norske leksikon er iftar ofte en viktig sosial familiesamling som mange setter pris på. Den fysiske fasten er et ytre uttrykk for indre renselse. I ramadan understrekes betydningen av fellesskap og solidaritet, tålmodighet og selvbeherskelse, og de troende oppfordres til å strebe etter det gode, avstå fra all strid og ufred og konsentrere seg om åndelig fordypelse. 

Statistisk sentralbyrås faktaside om religion sier at det er cirka 175 000 muslimer i Norge. For de muslimene som er troende, er fasten under ramadan en religiøs plikt.

Betül delte innlegget i Facebook-gruppa «Hva skjer på Manglerud». Det har gitt overveldende respons.

Kun dager før årets ramadan startet postet Betül et Facebook-innlegg der hun skrev: «Vi er et par på Manglerud som ønsker å følge opp fjorårets begivenhet med å bryte fasten en kveld med noen av våre naboer».

–Jeg er troende og praktiserende muslim. De fine minnene fra barndommen gjør at jeg ønsker at flere skal bli kjent med disse tradisjonene, sier hun til Avisa Oslo.

Ekteparet har fått melding fra så mange interesserte at de har måttet dele opp de som kommer hjem til dem for iftar i to grupper.

Og Betül og Ibrahim understreker at man absolutt ikke må være troende for å komme på besøk og oppleve denne tradisjonen sammen med dem.

– Nei. Det er ikke poenget. Alle, uavhengig av religiøs tilhørighet kan delta. Det kommer alt fra prester til ateister, sier Betül til avisa.

Siden vi lever sammen i et mangfoldig samfunn synes hun tiltak som dette er viktige for at vi skal lære å kjenne hverandres kulturer.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com