in

Bevæpnet politi raidet omplasseringssenter for dyr og reddet 200 store kattedyr fra forferdelige forhold

Skjermdump: Youtube

Totalt 202 dyr, inkludert 177 løver, tigre, jaguarer og andre eksotiske kattedyr, ble beslaglagt da væpnet politi nylig raidet et et dyrehjem. Dyrene levde under helt forferdelige forhold, og mange av dem var syke.

Da tungt bevæpnet politiet nylig gikk til aksjon mot det lokale dyreredningssenteret syd for Mexico City ble de møtt av et hjerteskjærende syn. Minst 177 løver, tigre, jaguarer og andre eksotiske kattedyr ble funnet i helt begredelige forhold.

Det føderale statsadvokatkontoret for miljøvern opplyser til Daily Mail at de fjernet 202 dyr. I tillegg til de mange eksotiske kattedyrene tok politiet også hånd om flere aper, hunder, esler og coyoter.


Dyrene ble flyttet videre til dyrehager i den meksikanske hovedstaden forteller ordfører i Mexico City, Claudia Sheinbaum.

Det var dusinvis av tungt bevæpnede politifolk med operasjonen der de raidet dyrereservatet ‘Black Jaguar White Tiger’ etter at videoer av syltynne, vanskjøttede og skadde løver begynte å sirkulere på sosiale medier.

En av videoene viste en stor løve som kjempet for å stå på beina før den falt til bakken.

Eduardo Serio, grunnleggeren av reservatet, fortalte lokale medier at han hadde reddet noen av dyrene fra noen av de 500 sirkusarenaene i landet etter at regjeringen forbød bruken av ville dyr til underholdning i 2015.

– Minst 90 til 95 prosent av dyrene var innenfor vektgrensene sine, men de som ble fremhevet i videoene som ser redde ut, var dyr som vi prøvde å redde. Videoene ble tatt ut av kontekst, sier han ifølge Daily Mail.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

– Ja, noen var underernærte, andre har kollapset på grunn av genetiske problemer fordi nyrene deres ikke lenger fungerer, de har diabetes, slike ting, og vi prøver vårt beste, la Serio til.

Han sa videre at det skjer av og til at dyrereservatet ikke er i stand til å behandle dem.

– Vi er ikke Gud, noen ganger klarer vi det og noen ganger ikke. Når vi ikke kan, har vi ikke noe annet valg enn å gi ham en verdig død, sier Serio.

Politisjefen i Mexico City, Omar Garcia Harfuch, deler tydeligvis ikke oppfattelsen til eieren av reservatet: Han sier eiendommen er beslaglagt og påpeker at de vurdere at det har forekommet mishandling av dyr.

Dyreverngruppa People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) kaller stedet et «falsk fristed», og har klaget på anlegget i årevis.

PETA sier at løvene, tigrene og jaguarene ble holdt i relativt små inngjerdede gårder, noen ganger med mer enn ett dyr per innhegning, og også ble tvunget til å samhandle med mennesker for «selfies» eller videoer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Slik unngår du å få myggstikk

mobiltelefon

Appene du trenger når du skal ut på tur i sommer