Hjem Dyr Beveren går viralt: Stjeler juletreet når hun feirer jul hos viltpasserne

Beveren går viralt: Stjeler juletreet når hun feirer jul hos viltpasserne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den iherdige beveren Sawyer som nå rører folks hjerter på internett, blir for tiden oppdratt av viltpassere som etter at hun ble foreldreløs som nyfødt.

Håpet er at Sawyer, som beveren heter, etter hvert skal komme seg ut i det fri og få et godt liv i naturen. Men de to første årene bor fostres hun opp av mennesker som passer på henne.

I tiden der hun er til oppfostring hos Woodside Wildlife Rescue (WWR) i Mississippi, USA, er det viktig at hun får utløp for instinktene sine. Og som videoen viser så fikk hun det til gangs i jula.

– Vi hører ofte at folk er bekymret for at beverne vil bli for vant til mennesker når de fostres opp på denne måten. Men bevere identifiserer familiegruppen utelukkende ut fra lukt. Så mens de vil kunne identifisere meg og kjenne meg igjen, vil de ikke oppleve lukten av andre mennesker som familiære. Dermed oppsøker de ikke folk, forklarer Holley Muraco fra WWR i en Youtube-video.

Mesteparten av tiden er hun ute med andre foreldreløse bevere, men hun er svært glad i å bygge demninger inne hos viltpasserne.

Og iveren blir spesielt stor når hun finner et juletre og gir seg i kast med å bygge beverhytte på gulvet.

Etter den første perioden der de foreldreløse beverne bor sammen med Holley, drar de videre til en annen viltpasser som har en dam og en hytte, slik at de får en myk overgang til de en dag er i stand til å komme tilbake i naturen som voksne bevere og leve livet de var ment å leve.

Trykk play på videoen under om du trenger å smile litt i dag:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com