onsdag, august 12, 2020

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

Mest lest nå

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år gamle Hunter Garloff vil for alltid være en påminnelse om hvorfor man ikke skal fryse ut barn.

Vi skal tilbake til 2015. Seks år gamle Hunter fra Oregon, USA, var for sen til skolen. Familien hadde problemer med bilen, noe som gjorde at førsteklassingen ikke rakk første time.

Mamma, Nicole Garloff, dro derfor til skolen i lunsjpausen sin for å forklare hva som hadde gått gale denne morgenen.


Synet som møtte henne på skolen vil for alltid være brent fast i morens minne.

Hun bevitnet at sønnen var utsatt for det man trygt kan kalle for en offentlig ydmykelse.

Foto: Facebook / Nicole Garloff

Satt helt alene

Hunter som bare var noen få minutter for sen til timen, løp gråtende inn på skolen da moren slapp han av. Han visste han ville få kjeft.

Moren fikk dårlig samvittighet fordi hun så hvordan sønnen hadde det og dro derfor til skolen i lunsjen for å se hvordan det gikk med han, skriver ABC News.

Da Nicole kom til skolen ble hun sjokkert over å se at Hunter satt hele alene i lunsjen. Han ble straffet med ydmykelse.

Foto: Facebook / Nicole Garloff

Seks år gamle Hunter var plassert bak en stor hvit plakat, som gjorde at han ikke kunne se de andre barna. På bordet hans var det også plassert et pappbeger med bokstaven «D» for «detention», som betyr gjensitting eller arrest.

Synes knuste morens hjerte. Hvordan kunne skolen straffe sønnen hennes på denne måten? Hun visste at noe måtte gjøres. Derfor tok hun et bilde av hvordan Hunter ble straffet og publiserte det på Facebook. Raskt begynte mennesker å engasjere seg.

Bestemoren sa i fra

Også guttens bestemor delte bildet på Facebook, og fikk med det engasjert vanvittig mange mennesker. Så mange som 75.000 delinger fikk bildet hvor bestemoren skrev:

«Dette er barnebarnet mitt, Hunter. Han er en liten førsteklassing. Noen ganger starter ikke mammaens bil og han blir derfor noen minutter for sen til skolen.

I går var han 1 minutt for sen, og dette er hvordan moren fant ut at skolen straffer han! De har gjort dette 6 ganger mot han, for noe som er utenfor hans kontroll! De gjør han til latter foran de andre elevene. Rektoren er ansvarlig for dette.

Moren fant han slik, gråtende. Hun valgte å avslutte skoledagen og tok han med seg hjem. Noen som vil hjelpe meg å forklare rektoren hvor upassende dette er?»

Enorm støtte fra lokalsamfunnet

Ifølge Snopes ble lokalsamfunnet rasende. Skolen ble nedringt av illsinte innbyggere og skolens Facebookside ble bombardert med dårlige anmeldelser.

Ettersom bildet spredte seg på sosiale medier ville flere og flere hjelpe gutten og familien. Hunter skulle aldri komme for sent på skolen igjen!

LES OGSÅ: 16-åring mobbet kreftsyk medelev – nå skaper farens straff stort engasjement

Og da familien skulle hente sin gamle bil på verkstedet fikk de en overraskelse for livet.

Bilverkstedet hadde sammen med lokalsamfunnet samlet inn penger til en splitter ny bil for familien. En ny Chrysler ble overrakt til familiens uendelige glede.

«Jeg er bare helt overveldet over at lokalsamfunnet stiller opp slik som dette. Det er fremdeles gode mennesker der ute», sier Hunters pappa, Marc.

Historien fikk også flere gode følger. Den endret rutinene og måten skolen straffet elever som kommer for sent.

Enden på denne historien varmer meg, og jeg håper Hunter har hatt bedre opplevelser med lærere og skolen i ettertid.

130,383FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter