torsdag, februar 27, 2020
Dyr Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

-

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun må gå mange kilometer hver kveld. Men under det glitrende kostymet, er en utsultet og beinete kropp.

Det er dyreorganisasjonen «Save Elephant Foundation» som har postet bilder av den magre 70 år gamle elefanten Tikiiri. For å skjule den tynne kroppen hennes for festivaldeltakerne, kles Tikiiri i et langt kostyme hver kveld.

Tikiiri er en av 60 elefanter som deltar på Perahera-festivalen. Hun er syk, svak og underernært. Likevel må hun gå flere kilometer hver eneste kveld med folk på ryggen. Festivalen varer i ti dager.

Foto: Save Elephant Foundation / Facebook

Går i bråk og røyk

Dette skriver Save Elephant Foundation på Facebook-siden sin:

«Dette er Tikiiri, en 70 år gammel dame. Hun er en av 60 elefanter som må jobbe på Perahera-festivalen i Sri lanka dette året. Tikiiri går i paraden fra tidlig ettermiddag til sent på kveld i ti dager, midt i bråk, fyrverkeri og røyk. Hun går mange kilometer hver kveld, så folk skal føle seg velsignet under seremonien.»

Foto: Save Elephant Foundation / Facebook

Ingen ser tårene i øynene

«Ingen ser hennes beinete kropp eller hennes dårlige helse, på grunn av kostymet hennes. Ingen ser tårene i øynene hennes, øynene som er skadet av det skarpe lyset på masken hennes. Ingen ser problemene hun har med å gå, fordi beina hennes er lenket sammen», skriver organisasjonen, og fortsetter:

«I denne seremonien, har alle rett til å tro, så lenge deres tro ikke forstyrrer eller skader andre. Hvordan kan vi kalle dette en velsignelse, eller noe hellig, så lenge andre må lide?

Vi kan ikke gi elefantene en fredelig verden hvis vi fortsatt mener dette bildet er akseptabelt. Å elske, og å ikke gjøre noen noe vondt, å følge en vei av snillhet og omsorg, det er Buddhas vei. Det er på tide å følge.»

Nå viser vi vår avsky mot slik behandling av dyr! Trykk på deleknappen og krev en endring du også!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...