Forsiden Historier fra livet Bildene nazistene ikke ville at verden skulle se

Bildene nazistene ikke ville at verden skulle se

Vi kjenner alle til den grusomme nedslaktingen som ble foretatt av jøder under andre verdenskrig.

Da nazistene invaderte Polen i 1939 ble millioner av jøder fengslet, mordet og satt i konsentrasjonsleirer.

Reklame

Nazistene og Adolf Hitler dysset ned de grusomme gjerningene, og selv den dag i dag finnes det mennesker som mener at konsentrasjonsleirene aldri fant sted.

Bildene du skal få se nedenfor er tatt av den polske fotografen Henryk Ross. Han gravde ned bildene slik at nazistene ikke skulle finne de, og gravde de opp igjen etter krigen.

Ifølge nettstedet Wbur jobbet Henryk Ross som fotograf for en polsk avis før andre verdenskrig begynte. Han ble siden soldat i det polske forsvaret, men alltid på utkikk etter dokumenterende bilder.

Jødene ble identifisert med Davidstjernen. «Selv babyer og spedbarn var nødt til å ha stjernen på armen og ryggen,» har Ross fortalt.

Grusomme forhold

Vi har alle hørt skildringer og sett bilder av hvordan jødene ble behandlet under andre verdenskrig. Henryk Ross har ytterligere satt ord på hvordan det var for folkeslaget som skulle utryddes.

«Folk sultet. Det var mange som kollapset på gatene, på jobb eller hjemme. Vi bodde seks til åtte personer på ett rom. Folk frøs i hjel, det var ingen som hadde strøm og varme. Jeg så hele familier, så tynne som skjelletter, dø hver natt.»

Ross risikerte livet sitt med å ta bildene du kan se nedenfor. Men de forteller en historie. En historie som aldri vil bli glemt.

LES OGSÅ
Folk anklaget moren for å skjemme bort barnet sitt. Hennes gripende svar spres som ild i tørt gress!

Verden glemmer aldri

Disse bildene er en viktig dokumentasjon av en historie som ikke må glemmes. Det er også en hyllest til alle de menneskene som ble utsatt for nazistenes grusomheter.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT