Hjem Kjendisnytt Bildene til Maud Angelica Behn og Lavrans Borgen møter stor interesse på auksjon

Bildene til Maud Angelica Behn og Lavrans Borgen møter stor interesse på auksjon

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Maud Angelica Behn og Lavrans Borgen har malt to bilder sammen som skal auksjoneres bort til inntekt for Mental Helse Ungdom.

I et innlegg på Instagram melder Maud Angelica Behn at auksjonen nå er i gang. Selv om den løper frem til onsdag 8. februar har det allerede haglet inn med bud.

Det ene bildet har tittelen «Piggtråd og rosemaling». Her har det kommet inn 56 bud. Tidlig mandag kveld er det høyeste budet på 33.000 kroner.

«På bildet «Piggtråd og Rosemaling» tenkte vi at vi kunne vise begge sidene av mental helse. Både kaoset og roligheten», sier de to kunstnerne om bildet på auksjonshuset Fine Arts nettside.

De forklarer at høyre side er kvinnen på insiden og venstre side er den samme kvinnen på utsiden.

«…eller at mental helse er både å håndtere kaoset sitt på en sunn måte og å kunne finne 100 prosent freden i seg selv», forklarer kunstnerduoen.

Mental helse kan også være god helse

På bildet de har gitt tittelen «Livets plante» viser de den fine siden av mental helse – det å kunne elske seg selv og ta hensyn til hva man selv trenger.

«Hun gror planter ut av ryggen, som vi tenker er et fint symbol på å være tålmodig med seg selv med å vanne blomstene sakte, men sikkert og det å vokse», forklarer Maud Angelica og Lavrans.

Dette bildet har i skrivende stund fått 24 bud, og høyeste budet er nå på 20.500 kroner.

Fine Art vurderer begge bildene til å ha en galleripris på 40.000 kroner.

I et Instagram-innlegg forklarer Maud Angelica at organisasjonen de donerer pengene til jobber for å fremme åpenheten rundt mental helse.

«Mer enn tre ganger så mange mennesker dør av selvmord, kontra trafikkulykker. MentalHelseUngdom jobber hver dag for at barn og unge skal kunne få hjelp tidlig nok, og at tilbudene skal være tilstrekkelige før det er for sent. Dette er en hjertesak for oss begge, og det er utrolig stas at vi kan bruke våre kreative evner for å fremme denne saken», sier hun i innlegget.

Rørte en hel nasjon med talen

Dette er ikke første gangen Maud Angelica Behn står opp og inviterer til åpenhet rundt mental helse.

Kun 16 år gammel holdt hun en gripende minnetale i sin fars begravelse, etter at faren, Ari Behn, døde etter selvmord første juledag 2019.

Talen gjorde dypt inntrykk på en hel nasjon, og kong Harald har i etterkant berømmet barnebarnet for at hun klarte å holde den.

– Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg, uttalte kong Harald i følge NRK i boka «Kongen forteller».

I talen hedret hun faren, men hun rettet også søkelyset på mental helse.

Norges modigste

Da kvinnemagasinet Tara kåret årets modigste kvinne ble det den da 17 år gamle Maud Angelica som vant prisen. 

Maud Angelica har også omtalt sorg, håp og det å få hjelp i bokform.

Da Ari døde holdt han og Maud Angelica på å skrive bok sammen. Datteren valgte å fullføre prosjektet alene. Boka fikk tittelen «Tråder av tårer».

– Maud skriver om en jente som har det vondt og begynner å strikke tråder av tårene sine. Til slutt fyller trådene hele jentas verden – og hun klarer ikke å se det fine hun fortsatt har igjen – før det kommer noen inn i rommet hennes med en hjelpende hånd, fortalte forlagsdirektør Arve Juritzen til Dagbladet.

Og når Maud Angelica snakker om mental helse er det ofte en rød tråd i budskapet hennes: Hun ber folk be om hjelp om de trenger det, og akkurat som med bildet «Livets plante», så forteller hun ofte av at det er håp og det kan være bra.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com