Hjem Nyheter Bildet av barna som sitter i firkanter i skolegården går verden rund: – Dette er bare trist

Bildet av barna som sitter i firkanter i skolegården går verden rund: – Dette er bare trist

Del
X

Flere land har etter hvert åpnet opp skoler og barnehager igjen. Skolene har innført forskjellige smitteverntiltak, og skolehverdagen er ikke helt som før. Nå reagerer tusenvis på disse bildene, tatt av en journalist i Frankrike.

I Norge, er skolebarna delt inn i mindre grupper når de er på skolen. De sitter med en meter unna hverandre i klasserommet og de vasker hendene flere ganger om dagen. I friminuttene, får barna stort sett leke fritt med de andre barna på samme gruppe. Det er ikke forventet at de minste skolebarna skal overholde enmeters-regelen i friminuttene.

Slik er det ikke i Frankrike. Der må skolebarna overholde enmeters-regelen gjennom hele skoledagen, også i friminuttene.

Foto: Lionel Top / Twitter

Tegner firkanter med kritt

Men hvordan skal man klare å få barna til å holde en meter avstand til hverandre? Det kan virke som en umulig oppgave. Barn løper og leker og glemmer seg fort. En skole i Frankrike, har funnet en løsning på dette. Der har de tegner firkanter med kritt i skolegården, og så plasserer de ett barn i hver firkant. Barna får ikke lov til å gå ut over krittstreken.

Den franske journalist Lionel Top skulle lage en sak på hvordan skolene fungerte etter åpningen. Han ble sjokkert da han så barna som satt i hver sin rute i skolegården. Nå har bildene hans gått viralt, og folk over hele verden spør seg om dette virkelig er nødvendig.

– Aldri sett et så trist bilde

Bildene er tatt på en skole i Tourcoing, nord i Frankrike. Journalisten stusset over at mange av barna så veldig triste der de satt. Det var ingen lek, prating eller tulling.

– Jeg har aldri sett et så trist bilde som dette, skriver journalisten selv på Twitter.

Og han får medhold fra folk over hele verden.

Hva syns du om bildet av barna i skolegården?

LES OGSÅ: Dette er grunnen til at koronaviruset startet i Kina

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com