Hjem Fremhevet Bildet av den afghanske babyen på fanget til norsk soldat går verden rundt

Bildet av den afghanske babyen på fanget til norsk soldat går verden rundt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Verden rystes av bildene som daglig kommer fra Afghanistan. Nå får et bilde av en norsk soldat og en afghansk baby internasjonal oppmerksomhet.

Bildet forteller alt om den brutale situasjonen i Afghanistan og ble delt på Twitter lørdag morgen av CBS-journalisten Christina Ruffini. Bildet skal vise en norsk soldat som har et spedbarn på fanget. De ble evakuert fra landet og sendt med fly til Norge.

– Flyet inneholdt et stort antall barn … fra babyer til tenåringer … som reiste alene. Dette er en norsk soldat som vugger et spedbarn underveis, skriver journalisten til bildet.

Terje Watterdal som er landdirektør i Afghanistankomiteen forteller at opplevelsen var usedvanlig sterk. Han ble evakuert på det samme flyet og sier til NRK at det var mange barn om bord.

Selv hadde han en ettåring på fanget under evakueringen.

– Jeg brukte hele natten på å vugge ham og synge for ham, sier Terje Watterdal til NRK. På lørdag ble den norske soldaten evakuert fra Kabul. Det samme ble mange små barn, uten sine foreldre.

Watterdal fikk også med seg at et lite spedbarn ble evakuert.

– Jeg satt på den andre siden av flyet med den norske soldaten. Han hadde en liten baby i armene, og jeg hadde en guttunge som var litt over ett år, sier han til NRK.

Et bilde sier mer enn tusen ord

@EnnaruffiniI / Twitter

Selv har Watterdal brukt Facebook til å oppdatere om tilstanden han har bevitnet i Afghanistan. For en uke siden skrev han om hvordan Taliban har overtatt, og at folk holder seg inne. Livredde.

– Mange av gatene i området der jeg bor er tomme, uten det vanlige fredagsrushet, da folk er livredde og holder seg inne. Mens i sentrum av byen er fortau og parker fulle av folk som har forlatt hus og hjem i de mange distriktene og provinsene som Taliban akkurat har tatt over.

Watterdal skriver videre om hvordan man samtidig forsøker å hjelpe, i en meget krevende situasjon.

– Samtidig som denne flyktningkrisen utspiller seg starter vi opp igjen programmene våre i Badakhshan og Ghazni, vi fortsetter å bygge vanningskanaler, og vi forbereder lærere på at skolene starter opp igjen mange steder i morgen. Vi forsøker å bidra til at folk får mat og basis tjenester i hjembygda, for å forhindre at folk blir tvunget til flykte til de endeløse flyktningleirene i Kabul. Det er nå opptil partene å forhandle frem en slutt på konflikten som har kostet tusenvis av menneskeliv bare de siste ukene. Det er derfor viktigere enn noen gang at Norge viser solidaritet med det afghanske folket – De trenger oss enda mer nå enn noen gang tidligere.

THE STREETS OF KABUL / GATENE I KABULWhen driving though Kabul some streets are empty as people are afraid of going out…

Posted by Terje Watterdal on Friday, August 13, 2021

Bildet av den norske soldaten får nå tusenvis av reaksjoner på Twitter.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com