in

Bildet av den australske brannmannen som tar seg en fem minutters hvil i hagen, går viralt

Den australske fotografen Jenna O’Keeffe tok et bilde av faren sin mens han tok seg en fem minutters hvil i hagen etter å ha jobbet 12-timers dager, 10 dager i strekk. Bildet har nå blitt et symbol på alle de frivillige brannmennene som jobber utrettelig for å stanse brannene.

«Dette er et bilde av faren min som tar seg en fem minutters blund på plenen, mens min bror holder vakt fra taket på gården vår», skriver Jenna på Facebook.

«Familien min har kjempet mot disse brannene på gården vår og i samfunnet vårt nonstop for over en måned. De er trøtte, de er såre, og de går snart tom for ressurser», skriver datteren videre.


Knakk til slutt sammen

Jenna skriver at faren til slutt knakk sammen på søndag.

«I dag hørte jeg faren min gråte. Han sa: «Jen, jeg har aldri sett noe slik som dette, det slutter aldri. Vi har fortsatt over 50 dager med sommer igjen, vi er ikke halvveis en gang, og det er ingen slutt i sikte», skrev hun.

LES OGSÅSteve Irwins datter kjemper for å redde dyrene i Australia

Jenna fortsetter med å oppfordre folk til å hjelpe til der de kan.

«Vær så snill, ikke vær likegyldige til det som skjer. Ikke sett dere fast i negativitet, politikerne, nyhetene på Facebook, alt dramaet. Australia brenner og modige folk over hele landet kjemper frivillig dag inn og dag ut for å holde livene og hjemmene våre trygge.»

– De trenger vår støtte

«Disse brannmennene trenger vår støtte mer enn noen sinne. Dette burde være vårt eneste fokus. Til alle dere som hjelper direkte og indirekte over hele landet: Takk! Til alle andre: Ikke glem å donere det du kan til en av hjelpeorganisasjonene. Alt hjelper. Dette er langt fra over», skriver Jenna, før hun avslutter med å takke familien sin.

«Til familien min, jeg kan ikke en gang uttrykke hvor stolt jeg er av dere alle. Jeg elsker dere, og jeg er for alltid takknemlig.»

LES OGSÅSorgbeskjeden: nesten 500 millioner dyr har mistet livet i det australske branninfernoet

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Per Heimly om bruddet mellom Ari og Märtha: – Det mørke kom sigende på

På 34 sekunder viser hun hvordan livet som mamma er – Over 3 millioner har sett videoen hennes!