Hjem Dyr Bildet som provoserer dyreelskere: Tispe med ni valper funnet forlatt på parkeringsplass
Dyr

Bildet som provoserer dyreelskere: Tispe med ni valper funnet forlatt på parkeringsplass

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I Abilene, Texas, ble nylig en fem år gammel boxertispe funnet forlatt på en parkeringsplass ved en kirke. Med seg hadde hun ni to uker gamle hundevalper.

Dersom de ikke hadde blitt reddet ville valpene mistet livet. Den som forlot hundene burde tatt seg bryet med å levere dem til dyrebeskyttelsen. I flere stater i USA er det å forlate dyr en straffbar handling.

Foto: privat fra facebook

Redningen for boxeren og valpene hennes ble Misty Boerger fra organisasjonen Paw Angel Animal Rescue. Hun så et bilde på internett av hundene som var forlatt på parkeringsplassen, og sammen med Angel Urban rykket hun umiddelbart ut for å redde dem, ifølge KTXS 12abc.

Update. It's been many weeks now and just look how they have grown! For all of you that have sent in donations, all has…

Posted by Paw Angel Animal Rescue on Sunday, April 26, 2020

Boxertispen hadde behov for medisinsk hjelp etter at hun ble reddet, og det samme gjaldt en av de ni valpene. Ved legesjekk fant dyrelegen en svulst i halsen på den ene valpen, som dessverre ikke var mulig å redde.

Boerger bestemte seg for å ha hundene i midlertidig fosterhjem hos seg selv, før de skal videre i permanente fosterhjem og frigjøres for adopsjon. Etter to uker hos Misty var Boxer tispen og hennes åtte valper i god stand.

Misty postet bilder av hundene på organisasjonens Facebookside og informerte følgerne om at estimerte kostnader for å ivareta de ni hundene ville komme på vel 23.000 NOK.

Foto: facebook

Mange engasjerer seg

Stadige oppdateringer og bilder av valpene som trives og vokser har sørget for at flere av organisasjonens følgere og dyreelskere engasjerer seg og donerer penger.

– Donasjoner på 1000 amerikanske dollar og mer er mottatt, men mer trengs i tilfelle ytterligere medisinske komplikasjoner, som ikke er sjeldent i slike tilfeller, skriver Robert Sudbury, Boergers kollega i organisasjonen.

Dersom ting går etter planen skal hundene frigjøres for adopsjon i september.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com