Hjem Nyttig Dette bildet viser hvordan du kan oppdage brystkreft

Dette bildet viser hvordan du kan oppdage brystkreft

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Visste du at brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner?

De nyeste tallene vi finner hos kreftregisteret er fra 2016. Da fikk 3371 kvinner brystkreft i Norge. Av en eller annen grunn øker antallet som får brystkreft med hyppig frekvens.

I dag er det for eksempel dobbelt så mange kvinner som får brystkreft, sammenlignet med 1957, skriver kreftregisteret. Heldigvis overlever svært mange av de som får brystkreft. Men som med alle kreftformer er det viktig å få stilt diagnosen og starte behandlingen på et tidlig tidspunkt.

Den siste tiden har et bilde, som nettopp skal hjelpe deg til å oppdage kreften, spredt seg på sosiale medier.

Bildet av 12 sitroner viser hvilke faresignaler du skal se etter, og ble lagt ut på Facebook av Erin Smith Chieze.

Eirin mener det viktigste vi kan gjøre i kampen mot brystkreft er å spre kunnskap og informasjon.

«Et bilde jeg så med en tilfeldighet viste meg hva jeg skulle lete etter for å oppdage brystkreft. Bildet hjalp meg til å oppdage at jeg hadde en uhelbredelig sykdom. Hvis jeg ikke hadde sett bildet, hadde jeg ikke visste hva jeg skulle lete etter. Vi må dele slik informasjon.»

Bildet som Eirin delte er laget av organisasjonen Worldwide Breast Cancer. Sitronene symboliserer kvinnebryst, viser hvordan brystkreft kan vise seg på et kvinnebryst.

Tusenvis av mennesker har allerede delt bildet for å spre informasjon, gjør det du også! Del bildet med venner og familie på Facebook. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com