søndag, september 27, 2020

Dette bildet viser hvordan du kan oppdage brystkreft

Mest lest nå

Visste du at brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner?

De nyeste tallene vi finner hos kreftregisteret er fra 2016. Da fikk 3371 kvinner brystkreft i Norge. Av en eller annen grunn øker antallet som får brystkreft med hyppig frekvens.

I dag er det for eksempel dobbelt så mange kvinner som får brystkreft, sammenlignet med 1957, skriver kreftregisteret. Heldigvis overlever svært mange av de som får brystkreft. Men som med alle kreftformer er det viktig å få stilt diagnosen og starte behandlingen på et tidlig tidspunkt.


Den siste tiden har et bilde, som nettopp skal hjelpe deg til å oppdage kreften, spredt seg på sosiale medier.

Bildet av 12 sitroner viser hvilke faresignaler du skal se etter, og ble lagt ut på Facebook av Erin Smith Chieze.

Oppdage brystkreft
Foto: Facebook / Erin Smith Chieze

Eirin mener det viktigste vi kan gjøre i kampen mot brystkreft er å spre kunnskap og informasjon.

«Et bilde jeg så med en tilfeldighet viste meg hva jeg skulle lete etter for å oppdage brystkreft. Bildet hjalp meg til å oppdage at jeg hadde en uhelbredelig sykdom. Hvis jeg ikke hadde sett bildet, hadde jeg ikke visste hva jeg skulle lete etter. Vi må dele slik informasjon.»

Bildet som Eirin delte er laget av organisasjonen Worldwide Breast Cancer. Sitronene symboliserer kvinnebryst, viser hvordan brystkreft kan vise seg på et kvinnebryst.

Tusenvis av mennesker har allerede delt bildet for å spre informasjon, gjør det du også! Del bildet med venner og familie på Facebook. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter