Anna Svensson er en svensk kvinne som er lidenskapelig opptatt av hester. Men hun har sett seg lut lei på at biler ikke tar hensyn til hester som ferdes langs veien. Hun tok derfor med seg et GoPro kamera for å dokumentere irritasjonen sin…

Det var i februar i fjor at Anna Svensson var ute på ridetur sammen med to venner. De red langs en landevei, men fikk en langt fra trivelig tur. Flere av bilene som passerte på den smale veien, viste lite eller ingen hensyn.

Dette til tross for at Anna hadde tatt på seg en gul vest med teksten: «Trener en ung hest. REDD.»

– Det kom en bil som kjørte i 70 km/t, jeg gikk litt ut i veien slik at føreren skulle se vesten min. Jeg vinket og ga signal med hånden om at bilen måtte senke farten, men føreren brydde seg ikke, forteller Anna Svensson til Aftonbladet.

Føreren gjorde derimot det stikk motsatte. Bilen satt nemlig full guffe mot hestefølget, noe som naturligvis førte til at hestene og rytterne ble livredde.

– Jeg ble livredd. Enten hadde føreren fått 400 kg inn gjennom bilruten, eller hadde jeg fått den vekten over meg. Jeg vet hva konsekvensene kan være, forteller hun til Aftonbladet.

LES OGSÅ
Dyrebeskyttelsen: Påsken er starten på "dumpingsesongen" av kjæledyr

Nå håper Anna Svensson at historien og videoen hennes kan få flere bilister til å tenke seg om, og senke farten når de treffer hester langs veien. Se klippet til Anna nedenfor, og del oppfordringen hennes videre på Facebook.