Hjem Nyheter Bilist tok sjeldent filmklipp – her er gaupemoren på tur med sine barn

Bilist tok sjeldent filmklipp – her er gaupemoren på tur med sine barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Gaupen er et fantastisk dyr, som sjelden blir sett av mennesker på grunn av sin blyghet. Men denne bilisten fikk et filmklipp for livet. 

Ifølge rovdata sine nettsider var gaupebestanden i Norge på 323 dyr i 2019. Når man samtidig vet at gaupen er svært sky for mennesker, er det ikke så rart at de færreste av oss vil oppleve å faktisk se en gaupe.

Filmet gaupemor og gaupebarn 

Kanadiske Shaun Kirchmann fikk imidlertid et syn som ikke er mange forunt. Ikke bare så han en gaupe. Han så en gaupemor sammen med sine små barn. Og han fikk til og med tid til å filme den lille familien i det de krysset veien foran bilen hans.

Shaun Kirchmann trodde nesten ikke sine egne øyne da han så hva som gikk langs veien. Han stoppet bilen for å se nærmere etter hva egentlig så i sidesynet. I det kanadiske området han kjørte er det ikke uvanlig å se både elg, rådyr og ulv. Men gauper har han aldri tidligere sett.

– Jeg talte en, to, tre…Jeg så flere små gaupebarn som kom ut av skogen og jeg ble helt sjokkert, forteller Shaun til CBC News.

Arbeidsgiveren til Shaun, Manitoba Hydro, delte de unike bildene på sosiale medier. Filmklippet får nå stor oppmerksomhet og har i skrivende stund over 12.000 visninger på Youtube.

Se de fantastiske bildene nedenfor og del de gjerne videre – for en natur vi har! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com