lørdag, juni 6, 2020

Bille oppkalt etter Greta Thunberg

Mest lest nå

Nå hylles Greta Thunberg ved å gi navn til en av de minste billeartene i verden.

Det er en knøttliten, navnløs bille som nå endelig har fått seg et navn. Billen ble først oppdaget for 50 år siden, men har vært navnløs siden. Det lille insektet er nå blitt oppkalt etter klimaaktivisten Greta Thunberg.

Det er en forsker ved Natural History Museum i London som har offisielt oppkalt billen etter Greta. Billen har fått navnet Nelloptodes gretae. 


– Jeg er en stor fan av Greta. Hun er en flott forkjemper for å redde planeten, og hun er fantastisk flink, så jeg tenkte at dette var en god mulighet til å anerkjenne det, sier Michael Darby som er mannen bak navnet, i en pressemelding. 

Bittesmå insekt

– Jeg tror nok dette er første gang en art har blitt oppkalt etter Greta. Jeg kjenner ikke til noen annen bille som er oppkalt etter henne, det er i hvert fall helt sikkert, sier Darby videre.

LES OGSÅ: Pastor mener man kan se på ansiktet til Greta Thunberg at hun ikke er vel bevart

Arten som nå har fått nytt navn tilhører billefamilien Ptiliidae, som inneholder noen av de minste frittlevende organismene på jorden.

– Disse billene er så små at min kone har beskrevet dem som animerte punktum. Men mange av dem er faktisk mindre enn et punktum, forteller Darby i pressemeldingen.

Darby understreker at han ikke oppkalte billen etter Greta på grunn av størrelsen.

Billen ble funnet i Kenya allerede omkring 1965, da entomologen William Brock samlet inn prøver til av østafrikansk jordmonn, det var derfor på tide at arten fikk seg et navn.

Michael Darby har også navngitt andre arter i billefamilien. Blant annet etter naturprogramlederen David Attenborough.

LES OGSÅ: Trump med spydig kommentar om Greta Thunberg: – Virker som en veldig lykkelig, ung jente

129,805FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter