lørdag, januar 23, 2021

Disse bilistene fikk en opplevelse for livet

Mest lest nå

En ekstra oppmerksom bilist fikk øye på den voksne grizzlybjørnen og hennes tre bjørnunger i skogen like ved den travle bilveien, i Gran Teton National Park, Woyoming, USA.

Parken er hjemmet til flere ville dyrearter, som murmeldyr, svarte bjørner, elg, hjort, prærieulv, bison okse, løver, jerv og mange flere.

Vegret seg for å krysse bilveien

Tidlig i juni måned i år ringte en forbipasserende parkvesenet med forespørsel om de kunne hjelpe til med å stanse trafikken slik at bjørnefamilien, som besto av binnen og hennes tre bjørnunger fikk krysset veien trygt.


Da bilene hadde stoppet opp og trafikkstøyen hadde lagt seg, begynte bjørnemoren å vise tegn til at hun ville våge seg på å krysse veien. Hun tuslet mot asfalten mens hun holdt øye med de mange menneskene som hadde stilt seg opp og kikket nysgjerrig på bjørnene.

Da bjørnefamilien kom frem til bilveien kikket hun til venstre og høyre, akkurat som en hvilken som helst mor ville gjort. Trygt over løp bjørnene fort inn i skogen og forsvant fra menneskenes skue.

Utrydningstruet bjørneart

På 60-tallet anslo eksperter at det bare var mellom 600 og 800 ville grizzlybjørner igjen i USA. Forbudet mot å jakte på dem kom først i 1975, og i dag anslås det å være mellom 1400 og 1700 av dem. Det er en enorm økning, men før i tiden målte populasjonen grizzlybjørner i USA hele 50 000.

Det er gjort flere forsøk på å fjerne bjørnearten fra listen over utrydningstruede dyr i USA. Seneste forsøket var i 2017. Heldigvis fikk ikke forslaget gjennomslag.

Nedenfor kan du se den herlige seansen – for en opplevelse det må ha vært!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter