søndag, oktober 24, 2021

Birgit Skarstein bekrefter: – Er ikke singel lenger

Mest lest nå

Livet smiler til Paralympics-utøver Birgit Skarstein (32). I august tok hun gull i Paralympics i Tokyo, og nå bekrefter hun at hun har fått kjæreste.

I 2019 kom den triste nyheten om at Skarstein og hennes daværende kjæreste Martin Sletten hadde gjort det slutt. De to hadde vært kjærester i fire år, og forlovet i to. Birgit hadde til og med brudekjolen klar.

«Kjære venner. Det kjennes litt rart å skrive dette, men for å unngå misforståelser er det greit å fortelle det selv», skrev Birgit på Instagram den gang.


«Martin og jeg er et godt team, men vi har bestemt oss for å ikke lenger være kjærester. Vi har hatt fire fantastiske år, mye gøy og jobbet godt sammen. Vi er veldig glade i hverandre, og takknemlige for alt vi har fått gjort og oppleve i lag. Dette eventyret ville vi ikke vært foruten», skrev hun videre.

Har funnet kjærligheten igjen

Men nå er ikke Skarstein singel lenger. Det avslører hun i et intervju med iLevanger.

– Kjæresten min skal ut i turnus om et par år og jeg har lansert ideen for at han kan søke seg turnusplass i Levanger – og han var ikke fremmed for saken. Så det diskuteres om det kan bli aktuelt å flytte hjem igjen, sier hun i et intervju med avisen.

Det er lenge siden Skarstein har bodd i Levanger. Hun flyttet derfra i 2009, men åpner nå for å flytte tilbake. Hun har enda ikke avslørt hvem den nye kjæresten er.

Ble lam for 12 år siden

I 2008 endrer livet seg for den aktive trønderen. En badeulykke med stygt benbrudd i Malaysia ender opp med bakterieinfeksjon og en rekke operasjoner når Birgit Skarstein kom hjem til Norge. Under en av operasjonene settes epiduralen feil. Hun ble lam.

Mens mange nok kunne gått rett i kjelleren var Skarstein bestemt på at hun skulle klare dette.

– Å bli lam trenger ikke å være slutten, vi er jo så mye mer enn et par bein. Vi hadde noen diskusjoner, jeg og mamma. Jeg begynte ganske fort å lære meg å kjøre rullestol, trene opp overkroppen, teste hvordan jeg kunne gjøre ting med de nye forutsetningene, sier hun og legger til at det tok tok kort tid før hun aksepterte at hun var lam – men mange år før hun aksepterte konsekvensen av det.

Etter gullet i Tokyo snakket hun med VG om hvordan tankene rev i henne etter ulykken.

– Det har vært en lang reise for meg personlig. Nå i september er det 12 år siden jeg ble lam. «Hvordan skal livet bli?», «hvordan ser fremtiden ut egentlig?». Spørsmålene var mange. Nøkkelen til å løse dette har vært å anerkjenne hva jeg er god til og jeg ikke er så god til, hva det er smart at jeg gjør selv og hva det er smart at jeg ikke gjør selv. Hva jeg skal ha hjelp til og hva jeg skal bidra med til andre, sa hun til avisen.

Foto: Skjermdump Instagram

Hun anslår det gikk to år før hun skjønte at hun måtte ha litt hjelp. Hun skulle klare alt selv.

Skarstein begynte å studere igjen i januar 2010, rundt tre måneder etter at hun ble lam. Hun pendlet én dag i uka med buss, båt og t-bane fra Sunnaas til Blindern. For å komme seg frem med rullestolen gjennom snøen slet hun ut to hanskepar i uken.

Da hun flyttet inn i en leilighet i Oslo etter oppholdet på Sunnaas, var det til en upraktisk leilighet.

– Jeg ville ikke ha en sånn leilighet for funksjonshemmede. For jeg var da ikke funksjonshemmet, forteller hun.

Skarstein fortsatte å gjøre det alle med to fungerende bein gjorde – uten å be om hjelp.

– Det var nok verre for folk rundt meg at jeg ikke ville ha hjelp enn om jeg ba om hjelp hele tiden. Min største styrke er også min største svakhet. Jeg holdt på å brenne meg helt ut, var så sliten, sier hun.

Men etter hvert forsto Skarstein at dette ikke gikk.

– Det handler om å være så ærlig som mulig med meg selv, erkjenne at ingen er god alene. Det er ikke bærekraftig i lengden. Det er ikke lurt å være dum, sier hun – og forteller om et eksempel fra da hun deltok på «Ingen grenser» med Lars Monsen.

Foto: Skjermdump Instagram

– Vi skulle ut på tur i 30 dager med Lars Monsen i «Ingen grenser». Da var det ikke så lurt at jeg besvimte av utmattelse på dag seks. Det ville ikke være bærekraftig for gruppen – hvis de skal måtte bære meg i besvimt tilstand opp til Snøhetta.

Deltok i «Skal vi danse»

I 2020 deltok Skarstein i «Skal vi danse».

I den åttende runden av «Skal vi Danse» var det Birgit Skarstein og Michael Andreassen som endte opp i danseduell. Etter duellen ble det klart at den folkekjære paraidrettsutøveren Birgit Skarstein måtte forlate konkurransen.

– For en fantastisk dansereise dette har vært. Jeg er så glad og takknemlig for å få ha vært en del av eventyret!, skrev Skarstein selv på Instagram da etter at hun røk ut.

Men selv om Skarstein ble svært populær i de norske hjem gjennom konkurransen, var det også en rekke nettroll som skapte kvalme rundt deltakelsen hennes.

Da det ble kjent at Birgit Skarstein skulle delta i «Skal vi danse» ventet det mange reaksjoner. Positive reaksjoner, men dessverre også negative fra folk som mente at hun bare var med fordi hun var lam, og at hun derfor ville sanke mange «sympatistemmer».

Blant kommentarene på Facebook har man kunne lese meninger som:

«Her er det vel allerede satt en vinner Birgit Skarstein det er jo både vakkert og politisk riktig» og «Enda en gang må de ha en som kommer til å få masse sympatistemmer».

Birgit Skarstein var også ute i media før premieren og fortalte at hun ikke ville ha noen særbehandling fordi hun sitter i rullestol.

– Jeg forstår at folk spør om disse tingene, men jeg skal på ingen måte ha noe «free pass». Dommerne skal være like strenge med meg som med de andre. Det er også derfor vi øver så mye, for at det skal sitte teknisk og se bra ut, sa hun til Se og Hør.

Vi gratulerer Birgit Skarstein så mye med å ha funnet kjærligheten igjen – det fortjener hun virkelig! Trykk gjerne på deleknappen om du også lar deg imponere over denne dama!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter