søndag, mai 16, 2021

Birgit Skarstein er Årets Peer Gynt

Mest lest nå

Paraidrettsutøveren Birgit Skarstein (32) hedres som Årets Peer Gynt. 

Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. 


Roeren Birgit Skarstein som er på vei mot Paralympics i Tokyo mottar prisen som for jobben hun gjør for å skape inkluderende fellesskap.

– Veldig gøy. Utrolig hyggelig. Det er stas at stortingsrepresentantene som stemmer denne prisen frem. De representerer folket med mange ulike interesser, verdier og synspunkter. Jeg tenker at dette viser at vi alle sammen verdsetter et inkluderende fellesskap. Det er det jeg prøver å jobbe for, sier Birgit Skarstein til VG

Hun sier videre til avisa at hun håper at samfunnsengasjementet hun har utenfor idretten har en effekt og gjør en forskjell.

– Noe av det fine med idretten er at den er et bilde på det samfunnet vi ønsker oss. Den handler ikke om det du ikke har, men det er det du har som avgjør hvilken plass du kan ha i et fellesskap. Det som definerer oss er hvordan vi klarer å bli gode sammen. Ingen blir best alene, sier Skarstein til avisa.

Skarstein skal etter planen motta prisen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen i slutten av juli.

Leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad, mener Birgit Skarstein er en svært verdig vinner av Årets Peer Gynt.

– Hun er en av Norges fremste idrettsutøvere og hun har brukt sin sterke posisjon til å fremme likeverd i samfunnet på en utmerket måte. Birgit Skarstein er et positivt forbilde som tør å bryte grenser, og hun har bidratt sterkt for å styrke situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier Støstad.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter