Hjem NyheterSport Birgit Skarstein rodde inn til sitt sjette VM-gull – ga moren bursdagsklem da hun kom i mål

Birgit Skarstein rodde inn til sitt sjette VM-gull – ga moren bursdagsklem da hun kom i mål

Del
X

Søndag sikret roeren Birgit Skarstein (34) seg sitt sjette VM-gull. Det er femte gang på rad pararoeren er best i verden.

– Jeg er så stolt, sier en strigråtende Skarstein til NRK.

Mens hun ved mange tidligere anledninger har vært ensom majestet langt foran de andre konkurrentene, var det denne gangen 1,79 sekunder som skilte Skarstein fra franske Nathalie Bernoit som kom på andreplassen i mesterskapet.

Trønder-Avisa melder at seieren kom på selveste bursdagen til Birgits mor, Sigrun Røkkum. Hun sto i målområdet og så datteren komme over mål til nok en gullmedalje.

– Dette var helt fantastisk. Det er stor stemning og alle de norske roerne med familie og venner lagde en fantastisk stemning på tribunen, sier en tydelig rørt Sigrun Røkkum til Trønder-Avisa.

Hun legger til at dette var litt av en bursdagsgave.

Skarstein har under mesterskapet også sikret seg billett til Paralympics i Paris 2024. Hvor lenge hun fortsetter karrieren etter det, er uvisst.

– Jeg stiller ikke i Los Angeles i 2028. Dette blir mitt siste Paralympics. Men jeg synes det er fryktelig kort tid igjen til Paris neste år. Så jeg vurderer, sier hun til VG.

Hun debuterte med VM-sølv i Sør-Korea for 10 år siden. Hele veien har hun vært en del av det norske landslaget med funksjonsfriske utøvere.

– Jeg elsker idretten og er veldig glad i være en del av et lag. Jeg skjønner at jeg på et tidspunkt må legge opp, men jeg har ikke lyst ennå. Men en må ha mye indre motivasjon for å drive på sånn også, så jeg planlegger jo for et liv etter idretten, sier hun.

I løpet av karrieren sikret Skarstein seg Paralympics-gull i 2021. Hun har seks 6 VM-gull (2014, 2017, 2018, 2019, 2022 og 2023) og 3 EM-gull (2021, 2022 og 2023).

I juni i fjor ble hun den første klvinnelige pararoer til å gjøre unna 2000 m på under to minutter.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com