Hjem Kjendisnytt Birgit Skarstein tar et oppgjør med diskriminering: «Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol.»

Birgit Skarstein tar et oppgjør med diskriminering: «Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I helgen ble Birgit Røkkum Skarstein tildelt prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Nå tar den profilerte idrettsutøveren et oppgjør med diskriminering i samfunnet vårt. 

«Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol. Resten av dere kan komme inn, men ikke henne.»

Slik starter Skarstein innlegget sitt på Instagram som nå tar av i sosiale medier. Hun refererer til en opplevelse hun hadde på et utested.

«Dørvakten på utestedet peker bryskt på meg. «Kom igjen, jeg skal ikke ta noen plass, vi kan jo la rullestolen stå igjen utenfor?» Spør jeg og prøver å være løsningsorientert. «Om du kan gå inn kan du komme inn», lyder svaret.»

Gjennom innlegget tar Birgit Skarstein opp flere hverdagsopplevelser man tydeligvis kan møte på som funksjonshemmet i Norge.

«Ææsj! Se på de arrene?! Hvorfor skjuler hun dem ikke litt mer?» Tenåringsjentene på stranden griner høylytt på nesen og har i alle fall ikke tenkt å skjule hva de tenker.

«En rullestolbruker på catwalken! Hvem vil vel se det?? Bare i nisselandet Norge er det mulig, sånne skulle vært gjemt bort!»

 

View this post on Instagram

 

«Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol. Resten av dere kan komme inn, men ikke henne.» Dørvakten på utestedet peker bryskt på meg. «Kom igjen, jeg skal ikke ta noen plass, vi kan jo la rullestolen stå igjen utenfor?» Spør jeg og prøver å være løsningsorientert. «Om du kan gå inn kan du komme inn», lyder svaret. 🌟 «Ææsj! Se på de arrene?! Hvorfor skjuler hun dem ikke litt mer?» Tenåringsjentene på stranden griner høylytt på nesen og har i alle fall ikke tenkt å skjule hva de tenker. 🌟 «En rullestolbruker på catwalken! Hvem vil vel se det?? Bare i nisselandet Norge er det mulig, sånne skulle vært gjemt bort!». Det provoserer tydeligvis at lamme skal vise frem klær, selv når tema er Paralympics-kolleksjonen. 🌟 Det er så mange episoder, sporadiske hendelser som likevel kommer jevnt nok til å vise at de ikke står alene. Derfor må vi fortsette å fortelle historier, vise tilhørighet og stå for det vi mener er riktig. Derfor er denne forsiden og bildeserien viktig. . Jeg vil vise frem arrene. Jeg vil vise at vi er best sammen når vi kan komme frem med både våre sterke og våre svake sider. Og jeg vil vise at tross alle ytre ulikheter er vi først og fremst en del av det samme fellesskapet. . Neste gang en person med rullestol er på coveret er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit. . Det går fremover. Skritt for skritt.

A post shared by Birgit Skarstein (@birgitskarstein) on

Vi må fortsette å fortelle historier

Til tross for mange nedverdigende opplevelser mener Skarstein det er viktig at historiene blir fortalt.

Hun skriver:

«Det er så mange episoder, sporadiske hendelser som likevel kommer jevnt nok til å vise at de ikke står alene. Derfor må vi fortsette å fortelle historier, vise tilhørighet og stå for det vi mener er riktig. Derfor er denne forsiden og bildeserien viktig. .

Jeg vil vise frem arrene. Jeg vil vise at vi er best sammen når vi kan komme frem med både våre sterke og våre svake sider. Og jeg vil vise at tross alle ytre ulikheter er vi først og fremst en del av det samme fellesskapet. .

Neste gang en person med rullestol er på coveret er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit. .

Det går fremover. Skritt for skritt.»

Du er et viktig talerør for mange mennesker Birgit! Stå på og fortsett å fremme dine gode holdninger! Trykk på deleknappen for å spre ordene til Birgit, de er viktig. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com