Forsiden Kjendisnytt Birgit Skarstein tar et oppgjør med diskriminering: "Beklager, her er det ikke...

Birgit Skarstein tar et oppgjør med diskriminering: «Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol.»

I helgen ble Birgit Røkkum Skarstein tildelt prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Nå tar den profilerte idrettsutøveren et oppgjør med diskriminering i samfunnet vårt. 

«Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol. Resten av dere kan komme inn, men ikke henne.»

Slik starter Skarstein innlegget sitt på Instagram som nå tar av i sosiale medier. Hun refererer til en opplevelse hun hadde på et utested.

«Dørvakten på utestedet peker bryskt på meg. «Kom igjen, jeg skal ikke ta noen plass, vi kan jo la rullestolen stå igjen utenfor?» Spør jeg og prøver å være løsningsorientert. «Om du kan gå inn kan du komme inn», lyder svaret.»

Gjennom innlegget tar Skarstein opp flere hverdagsopplevelser man tydeligvis kan møte på som funksjonshemmet i Norge.

Reklame

«Ææsj! Se på de arrene?! Hvorfor skjuler hun dem ikke litt mer?» Tenåringsjentene på stranden griner høylytt på nesen og har i alle fall ikke tenkt å skjule hva de tenker.

«En rullestolbruker på catwalken! Hvem vil vel se det?? Bare i nisselandet Norge er det mulig, sånne skulle vært gjemt bort!»

 

View this post on Instagram

 

«Beklager, her er det ikke plass til folk i rullestol. Resten av dere kan komme inn, men ikke henne.» Dørvakten på utestedet peker bryskt på meg. «Kom igjen, jeg skal ikke ta noen plass, vi kan jo la rullestolen stå igjen utenfor?» Spør jeg og prøver å være løsningsorientert. «Om du kan gå inn kan du komme inn», lyder svaret. 🌟 «Ææsj! Se på de arrene?! Hvorfor skjuler hun dem ikke litt mer?» Tenåringsjentene på stranden griner høylytt på nesen og har i alle fall ikke tenkt å skjule hva de tenker. 🌟 «En rullestolbruker på catwalken! Hvem vil vel se det?? Bare i nisselandet Norge er det mulig, sånne skulle vært gjemt bort!». Det provoserer tydeligvis at lamme skal vise frem klær, selv når tema er Paralympics-kolleksjonen. 🌟 Det er så mange episoder, sporadiske hendelser som likevel kommer jevnt nok til å vise at de ikke står alene. Derfor må vi fortsette å fortelle historier, vise tilhørighet og stå for det vi mener er riktig. Derfor er denne forsiden og bildeserien viktig. . Jeg vil vise frem arrene. Jeg vil vise at vi er best sammen når vi kan komme frem med både våre sterke og våre svake sider. Og jeg vil vise at tross alle ytre ulikheter er vi først og fremst en del av det samme fellesskapet. . Neste gang en person med rullestol er på coveret er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit. . Det går fremover. Skritt for skritt.

A post shared by Birgit Skarstein (@birgitskarstein) on

Vi må fortsette å fortelle historier

Til tross for mange nedverdigende opplevelser mener Skarstein det er viktig at historiene blir fortalt.

LES OGSÅ
Therese Alvén sovnet inn med familien rundt seg - valgte å være i kunstig koma

Hun skriver:

«Det er så mange episoder, sporadiske hendelser som likevel kommer jevnt nok til å vise at de ikke står alene. Derfor må vi fortsette å fortelle historier, vise tilhørighet og stå for det vi mener er riktig. Derfor er denne forsiden og bildeserien viktig. .

Jeg vil vise frem arrene. Jeg vil vise at vi er best sammen når vi kan komme frem med både våre sterke og våre svake sider. Og jeg vil vise at tross alle ytre ulikheter er vi først og fremst en del av det samme fellesskapet. .

Neste gang en person med rullestol er på coveret er kanskje ikke lammelsen tema en gang. Målet er å komme dit. .

Det går fremover. Skritt for skritt.»

Du er et viktig talerør for mange mennesker Birgit! Stå på og fortsett å fremme dine gode holdninger! Trykk på deleknappen for å spre ordene til Birgit, de er viktig. 

LES OGSÅ
Ny oppdatering om helsen til Gunhild Stordalen
Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

7 gode tips om hvordan dere kan få en vellykket familieferie

Sommeren står for døren og mange familier og par har store forventninger til dager fylte av romantikk, kvalitetstid, gode opplevelser og glade barn. Skuffelsen...

Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

Vi har alle hørt om den dramatiske biekollapsen rundt om i verden. Enten du er fan av de eller ikke, så spiller bier en...

Cristiano Ronaldo ser 11 år gammel syk gutt langs veien – overrasker alle med gesten sin

Uansett hvor berømt du er så er det viktig å anerkjenne fansen. Den profesjonelle fotballspilleren Cristiano Ronaldo er like verdenskjent for sine talent på banen...

Skoledistrikt hylles for sin løsning på matsvinn

Hvis du noen gang har jobbet i et profesjonelt kjøkken, så vet du at mye mat blir sløst og kastet. I følge Matvett kaster...

Ane Dahl Torp ønsker forbud: Barn under 13 år bør ikke bruke sosiale medier

Den kjente skuespilleren mener det må gjøres noe med barns bruk av sosiale medier.  Ifølge Familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er tre av fire barn...