Hjem Nyheter Birgit Skarstein tok sitt femte VM-gull: Har ikke tapt en konkurranse i robåten på seks år

Birgit Skarstein tok sitt femte VM-gull: Har ikke tapt en konkurranse i robåten på seks år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Søndag var Birgit Skarstein i Racice i Tsjekkia, og rodde smilende inn til sitt femte VM-gull. Selv om hun ikke har tapt en ro-konkurranse på seks år så tok hun ikke det femte gullet som en selvfølge.

Søndag ble Birgit Skarstein verdensmester i roing for femte gang da hun passerte mållinjen i singlesculler med tiden 10:07.50.

Frankrike tok VM-sølvet mens Ukraina rodde inn til bronsemedaljen.

Hvor lenge Skarstein vil fortsette er hun ikke sikker på.

– Jeg begynner å bli eldre, jeg også, sa Birgit Skarstein til VG før VM-finalen.

Etter Beijing-OL la hun opp skikarrieren og konsentrerer seg nå kun om roing. Birgit Skarstein er en av ytterst få utøvere som har hevdet seg helt i verdenstoppen i en sommeridrett og en vinteridrett.

Men hun fortsetter trolig noen sesonger til: Det et store målet å følge opp Paralympics-gullet i Tokyo sist sommer med en ny seier i Paris i 2024.

– Jeg har deltatt i Rio, Pyeongchang, Tokyo og Beijing. Det blir noe annet å få Paralympics på hjemmebane i Europa, sier hun til avisa.

Skarstein gikk rett til VM-finalen i Racice, og rodde over målstreken 24 hundredeler før ukrainske Anna Sjeremet.

I roing har Skarstein gull fra Paralympics i Tokyo 2020, som på grunn av pandemien ble avholdt i 2021. I tillegg har hun nå fem VM-gull og to EM-gull.

I tillegg har hun ifølge Store Norske Leksikon fire VM-medaljer og fire sammenlagtseire i verdenscupen.

For tre uker siden ble Skarstein, som er en av Norges største roere gjennom tidene, tildelt Rostportens Venners Ærespokal.

Skarstein som ror for Christiania Roklubb er den mest profilerte norske parautøveren på 2010-tallet og så langt på 2020-tallet. Hennes enorme popularitet har trolig også bidratt til økende inkludering i idretten.

Av de andre norske roerne som var i ilden i Tsjekkia, sikret Siri Eva Kristiansen en andreplass i C-finalen i singlesculler.

Jenny Rørvik og Thea Helseth inn til en fjerdeplass i dobbeltsculler.

En syk Kristoffer Brun erstattet med Mathias Wie som sammen med Oscar Helvig endte sist i B-finalen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com