Birgitte Kallestad døde av rabies mandag kveld etter en ferietur til Filippinene. Familien hennes forteller i en pressemelding at det har versert mange rykter, og at de nå velger å fortelle selv hva som egentlig skjedde.

«Da det nå verserer mange rykter, velger vi å gå ut med den sanne historien om hva som skjedde», skriver familien hennes, og fortsetter:

«Birgitte reiste til Filippinene i februar sammen med flere venner. Da de var ute og kjørte moped, så de en liten hjelpeløs valp i veikanten. Birgitte løftet valpen opp i en kurv, og tok den med hjem. Hun vasket og stelte den og den begynte til hennes glede å friskne til. De lekte med valpen i hagen. Alle i huset lekte med valpen, også familien som bodde i resorten, og naboungene. Etter hvert begynte valpen å bite etter dem på valpevis. Den nappet etter fingrene når de lekte. Alle fikk noen små valpebitt i ferien. Birgitte som selv er helsearbeider gjorde alt hun skulle. De små skrammene var ikke større enn at de ble sterilisert. Ingen av dem hun var sammen med så noe behov for legetilsyn.»

Birgitte Kallestad
Foto: Privat

Tok tid før hun ble syk

«Først etter at hun hadde vært hjemme i Norge i lang tid, begynte hun å bli syk. Ingen koblet de små skrammene fra ferien til sykdommen, aller minst henne. Sykdommen utviklet seg videre mens legene kjempet for å finne ut hva som var galt. Hun hadde flere turer til legevakten, og ble til slutt innlagt. En lege mente at symptomene kunne ligne på rabies. Reisefølget var ikke vaksinert. Det er fordi denne vaksinen ikke er på listen over vaksiner som er påkrevd til Filippinene, med mindre du reiser til områder med dårlig hygieniske og sanitære forhold.»

LES OGSÅ
På denne kinoen er setene byttet ut med dobbeltsenger

Ønsker rabies-vaksinen inn i programmet

«Vår kjære Birgitte elsket dyr. Vår redsel er at dette skal skje andre som har et varmt hjerte som henne. Vi ønsker at denne vaksinen blir med i programmet for steder hvor det kan være rabies, og at folk blir oppmerksomme på farene. Klarer vi å oppnå dette kan vår solstråles død redde andre.

Varm hilsen fra familien.»

Våre varmeste tanker og kondolanser sendes til familie og venner av Birgitte. 

Hvil i fred.