Hjem Nyheter Birte våknet til innbrudd på gården: Flere dyr var drept

Birte våknet til innbrudd på gården: Flere dyr var drept

Tirsdag morgen, oppdaget Birte Larsen, som driver Bergen strutsefarm, at det hadde vært innbrudd på gården. En høne og en hane var kappet hodet av, og kaninene fant hun døde ved elva. Flere dyr er fortsatt savnet.

Inne i løen, fant Birte en hodeløs høne i en blodpøl.

«Men det verste var da jeg fant den fineste hanen min slengt inne i et bur, hodet hans var kappet av. Da tenkte jeg at dette må være syke folk, sier Birte til BT. Det var BA som først omtalte saken.

En kaninmor med fem unger, og en drektig kanin var forsvunnet. Det var også syv marsvin.

«Så fikk jeg vite at en turgåer hadde funnet seks av kaninene ved drikkevannet i Krohnegården. De var slått i hjel, eller druknet. En av kaninene var kuttet strupen på. Alle var våte», sier Birte.

Foto: Privat

Savner også kattene

En av kaninungene er fremdeles savnet. Det er også alle marsvinene. Birte forteller at hun også savner to eller tre av gårdskattene, men at hun ikke vet om de også har blitt stjålet.

«Hadde de stjålet dyrene for å ha dem som kjæledyr, kunne jeg ha forstått det. Men å stjele for å drepe dem, det er sykt. Da er man ikke ved sine fulle fem», sier Birte.

Besøksgård for barn

Birte ringte politiet, som kom til gården med en gang for å undersøke det som hadde skjedd.

LES OGSÅ: Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

«Politiet har vært og samlet sammen kadavrene som lå slengt ved drikkevannet», sier Birte.

Birte forteller at gården hennes fungerer som besøksgård for barn. Flere barn legger også bursdagsfeiringene sine til gården.

«Barna som kommer hit for å feire bursdager, eller være sammen med dyrene, pleier å få holde på en kaninunge eller en marsvinunge. Skal jeg måtte fortelle barna hva som har skjedd», sier hun.

«En grusom handling»

Etterforskningsleder Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon sier til BT at han ikke kan huske en tilsvarende sak med et slikt omfang i løpet av de over 30 årene han har arbeidet i politiet.

«Dette er en forferdelig ting å gjøre. Stjele dyrene for å ta livet av dem på denne måten, er en grusom handling. Bare for å gjøre det, uten noe mål og mening», sier han.

«Trolig blir det dyrepolitiet i Florø som vil ta seg av denne saken», sier han videre.

LES OGSÅ: Nå blir det forbudt med pels her

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com