onsdag, august 5, 2020

Bisettelsen : Ordene til Maud Angelica knuser hjertene våre

Mest lest nå

Fredag klokken 13.00 samlet venner og familie av Ari Behn seg i Oslo Domkirke for å ta et siste farvel. Det ble en sterk bisettelse. 

Blant de mange sterke innslagene sa foreldrene til Ari Behn mange gode ting om sin sønn. Faren fortalte om en gutt som alltid var på utkikk etter det interessante.

«Du var inderlig ønsket, fra før unnfangelsen. Aldri hadde jeg drømt om et så brutalt rolleskifte. Jeg står her og minnes deg. I tenårene stilte du meg følgende spørsmål: Pappa, hva skal jeg gjøre med livet? I følge deg selv hadde jeg svart: Ari, svært få har besteget de innerste tindene. 


Du var helt tilstede i livet.» 

Det var to sterke foreldre som holdt minneord for sin kjære sønn. De fortalte om oppveksten og evnene til Ari.

«Jeg tror faktisk du besteg de innerste tinder. At du klarte å berøre så mange hjerter med ditt hjerte. Om det kan gjelde som den høyeste tind, er svaret et rungende ja,» sa faren.

Maud Angelicas tale

Etter foreldrenes ord, var det Aris eldste datter, Maud Angelica (16) som skulle tale. Gråtkvalt fortalte hun hvor mye faren har betydd for henne.

Ordene hennes knuser hjertene våre: 

«Kjære pappa. Jeg husker på konfirmasjonen min da du holdt tale så skalv hendene. Så da du skalv på hendene for meg så forsto jeg at det betydde ekstra mye. I dag skal jeg holde tale for deg og jeg skjelver også på hendene. 

Jeg har ikke sett deg på to uker og vi skulle egentlig feire jul sammen. Nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet ditt igjen. Og det knuser hjertet mitt at jeg aldri får gi deg tegningen jeg har laget til deg. 

Du gir meg de beste komplimentene. Du var flink med ord. Du sa alltid noe rart og stort med mange komplementer. Jeg ble ofte litt flau men synes det var koselig også. 

Du ville si ting som at jeg var en diamant. Du brukte så fine ord og gjorde at vi barna følte at vi kunne gjøre hva som helst. Du fikk oss til å føle en uendelig styrke og glede. 

Vi savner deg så uendelig mye. Vi har kledd oss i rosa for deg i dag. Vi hadde ingen anelse om at du ville gå bort så tidlig i livene våre. Vi trodde skulle se hva vi gjorde med livene våre, men nei det ble ikke slik. Du bestemte deg for å dra tidlig. Vi vet du var mye trist, men du har skjult hvor vondt du hadde det.

Du har vært psykisk syk i mange år. Vi tenker ofte at vi burde vært der mer for deg, men vet også at vi ikke kan tenke slik. 

Det er ikke vår feil. Vi kan ikke klandre oss selv. Ditt selvmord er ingen sin feil. Det er som en dødelig sykdom. Pappa må ha følt at han var så sliten at det ikke var noen utvei. 

Men det finnes alltid en utvei, selv om det ikke føles slik. Det er folk der ute som vil hjelpe. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også. 

Folk er bare glade for å hjelpe og vil gjerne det. Det er så mange mennesker der ute som er så glade for at du er i livet deres, aldri tenk at det er bedre om du går bort, det er så uendelig feil. 

Vår kjære elskede pappa. Du sa alltid at du var så stolt av oss. Men jeg håper du vet hvor stolt vi er av deg også. Du snakket med alle, ga alle ros og var kul med alle. 

Du lagde så fine bilder og inspirerer meg så uendelig. Da jeg var liten var du den sterkeste og tøffeste fyren i verden. Da jeg var redd for monstre under senga sa du at du ville beskytte meg. Du fikk meg alltid til å følge meg så trygg. 

Jeg ser så opp til deg. Jeg elsker deg. Jeg trenger deg i livet mitt pappa. Du sa at vi var alt for deg. 

Folk har satt lys på Slottsplassen for deg. Tusen takk til alle som er her eller har gjort noe for den fantastiske pappaen min. Jeg er så glad for at han betydde så mye for mange. 

Det siste jeg sa til deg var mest sannsynlig at jeg elsker deg. Men jeg ville bare så inderlig ønske at jeg kunne sagt hade til deg eller gitt deg tegningen min. 

Vi elsker deg pappa – du er en glitrende diamant du også.» 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

🌹Ari Mikael Behn🌹 30.09.1972 – 25.12.2019 🌹Hvil i fred🌹 (Første bildet er lånt fra @aftenposten) #aribehn

Et innlegg delt av C. Jolene 🇳🇴🐌😺🎌 (@thunderful.jolene)

Kisten til Behn var vidunderlig vakker. Dekket av blomster og varme hilsener.

Blant annet fra Behns tre barn, Maud, Leah og Emma.

«Elsker deg for alltid, pappa», står det.

Fra Märtha Louise sto det:

«Takk for alle fine stunder, kjærlig hilsen Märtha.»

LES OGSÅI dag bisettes Ari Behn : dette skriver familien i dødsannonsen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehus (@norwegianroyalfamily)

Våre varmeste kondolanser sendes i dag til venner og familie av Ari Behn, og ikke minst til hans barn. Nedenfor kan du se et utdrag av minneordene til Maud Angelica:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Royalty Report (@royalty.report)

Trykk på deleknappen og send din siste hilsen til Ari Behn du også. 

LES OGSÅAri Behn ble 47 år – her er hans liv i bilder

130,319FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter