in ,

Bjørn (49) lå døende på vaskeromsgulvet – Ble reddet av hunden Gibson

Foto: privat

49-år gamle Bjørn Wall segnet om på gulvet hjemme. Hadde det ikke vært for familiehunden Gibson hadde nok ikke Bjørn levd i dag.

En mandag morgen i november i fjor holdt svenske Bjørn Wall på å vaske firhjulingen sin i garasjen hjemme i Ockelbo i Sverige. Midt i vasken kjente plutselig Bjørn at ikke alt var som det skulle. Han ble svimmel og følte seg nummen i hele høyre side av kroppen.

Bjørn slapp høytrykkspyleren han brukte for å vaske firhjulingen og sjanglet mot huset.

– For å komme inn i huset fra garasjen må du gjennom vaskerommet. Og jeg kom ikke lenger enn det. Jeg lå på gulvet på vaskerommet, sier han til Aftonbladet.

Nå var Bjørn blitt lam i hele høyre side av kroppen. Mobilen var umulig å håndtere og han kunne dermed ikke klare å ringe etter hjelp.

Hunden forsto at noe var gale

Heldigvis har familien den 5-år gamle hunden Gibson. Og når Gibson så matfar ligge strak ut på vaskerommet, forsto han at noe var som det ikke skulle. Gibson begynte å løpe rundt i huset og bjeffe høyt.

I andre etasje sov Bjørns 19-år gamle datter Emilia. Hun våknet av den høye bjeffingen og gikk ned for å se hva Gibson lagde slikt leven for.

Hun fant da Gibson romsterende urolig rundt, fremdeles bjeffende. Hunden gikk mot vaskerommet, akkurat som han ville vise Emilia noe. Hun fulgte etter og der så hun sin pappa ligge på gulvet.

– Jeg ble helt sjokkert. Pappa var ved bevissthet, men svarte ikke da jeg snakket med ham. Han kunne bare nikke, sier hun til den svenske avisen.

I all hast ringte hun nødnummeret og 20 minutter senere sto en ambulanse utenfor familiens hus. Bjørn ble tatt med til sykehuset hvor det ble konstatert hjerneslag. Situasjonen var livstruende og Bjørn ville sannsynligvis ikke overlevd dersom han hadde blitt liggende særlig mye lenger på vaskeromsgulvet.

Hunden Gibson reddet livet til matfar. Foto: privat

Men Bjørn overlevde. Etter tre måneder på en rehabiliteringsavdeling fikk han flytte hjem 17. februar i år. Han er fortsatt sykemeldt og har problemer med å bevege høyre arm, men livet har han i behold. Og det takket være Gibson.

Björn ble flyttet til en rehabiliteringsavdeling i Sandviken. Der ble han til 17. februar i år.

– At Gibson fant meg der på gulvet og så bjeffet var umiddelbart livreddende, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

mann og kvinne

Den 96 år gamle damen var livredd for å fly. Da møtte hun en engel

Dette er de 5 tingene vi angrer mest på når livet går mot slutten