in

Bjørn Einar Romøren: – Motivasjonen er å tørre å være med

romøren
romøren

Lørdag 1. nyttårsdag fulgte 1.284.000 tv-seere med på sesongåpningen av «Mesternes mester» der Bjørn Einar Romøren, mot konas vilje, er blant konkurrentene.

Uavhengig av hvordan det vil gå, vil nok mange si at Romørens deltakelse i seg selv er en prestasjon.

– Jeg er ikke her for å konkurrere i masse jeg ikke kan, for så å vinne en plastpokal mens jeg driter meg ut på TV, sier Romøren til NRK.


Han deltar av andre årsaker enn et sterkt vinnerinstinkt.

– Jeg sa ja til å bli med fordi jeg synes det hadde vært litt gøy å vise andre at man må tørre å prøve selv om man ikke klarer alt. Jeg vil gi motivasjon til dem som står på dørstokken etter lang tids sykdom uten å helt komme seg over, sier han og legger til at motivasjonen hans er å tørre å være med.

Braksuksess

Gjennom vinteren skal vi følge idrettsheltene gjennom tøffe konkurranser helt frem til den store finalen 4. mars. Og det var ifølge VG hele 1.284.000 nordmenn som hadde benket seg foran tv-apparatet for å få med seg det aller første programmet ledet av Aksel Lund Svindal.

Fjorårets Mesternes Mester-vinner, Lund Svindal, tok som kjent over da Dag Erik Pedersen kastet inn håndkle som programleder etter hele 12 sesonger.

I denne 13. sesongen av det populære familieprogrammet følger vi Anja Hammerseng-Edin (38 år/håndball), Nils Jakob Hoff (36 år/roing), Nadya Khamitskaya Andersen (39 år/ dans), Ida Njåtun (30 år/ skøyter), Øystein Pettersen (38 år/ langrenn), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (37 år/ håndball), Bjørn Einar Romøren (40 år/ hopp), Madelene Rubinstein (26 år/ judo) og Tommy Rustad (53 år/ bilsport).

LES OGSÅ: Det blir en ny sesong!

Øystein Pettersen med kjærkomment comeback

Øystein «Pølsa» Pettersen er tilbake etter at han allerede i det første programmet av fjorårets Mesternes Mester fikk en dramatisk exit:

Det var under den andre øvelsen, «Dra lasset», at det gikk galt for Øystein Pettersen. Mannen som har åtte pall-plasseringer i verdenscupen i sprint skjønte umiddelbart at noe hadde gått galt på en av turene der han slepte på sandsekker. Han bet likevel tennene sammen og fortsatte.

Legesjekken etterpå viste at han hadde røket flere fibre og legen forklarte at han hadde fått en typisk «tennislegg». Pettersen hadde ingen andre valg enn å trekke seg.

Når han nå får prøve seg igjen i en ny sesong har han nok ekstra mange fans som syntes exiten hans i fjor var veldig trist.

Kreftfri Romøren trosset kona

En annen mann mange er glade for å se kvikk og frisk i programmet er skihopperen Bjørn Einar Romøren.

De fleste som interesserer seg for sport har kjennskap til Bjørn Einar Romøren. Den 20. mars 2005, satte han en ny verdensrekord i skiflyging med hele 239 meter i Plancia i Slovenia. To ganger har han vært med på å vinne lagkonkurransen i VM i skiflyging – i 2004 og 2006.

I juli 2019 ble det kjent at Bjørn Einar Romøren hadde kreft, en ondartet svulst i hoften. Det var en sjelden og alvorlig krefttype, noe som førte til store forandringer i hverdagen for han selv og familien. I mars året etter kunne han gledesstrålende fortelle at han var kreftfri.

– Dette er en personlig seier for meg, uttalte han da det ble kjent at han skulle delta i Mesternes Mester.

Den tidligere skihopperen ble friskmeldt i september 2020. Endelig kunne han gjøre jobben som markedssjef for hopplandslaget igjen.

– Det siste året har vært lærerikt. Og det har vært drittøft. Men så lenge jeg står her i dag, føler meg frisk og har et bra system rundt meg som jeg ikke har klart å ødelegge i sykdomstiden, så er jeg ekstremt takknemlig, har Romøren uttalt til NRK.

Hvor langt Bjørn Einar kom i Mesternes Mester har han selvsagt ikke lov å si noe om, men han forteller at han overhodet ikke angrer på at han var med.

Kona, Martine, var imidlertid mer skeptisk til at han var med.

– Jeg var jo ikke i fryktelig god form og ble jo frarådet til å være med fra høyeste hold her i familien. Kona har jo sett meg både når jeg var aktiv og når jeg var på det mest slitne, har Bjørn Einar Romøren uttalt til VG.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

1.284.000 så «Mesternes mester» i nyttårshelga – NRK fortsetter med Aksel Lund Svindal

Mystisk hjernesykdom brer seg blant unge