tirsdag, juli 14, 2020

Bjørn Einar Romøren om kreftsykdommen: – Jeg blir mer og mer sliten

Mest lest nå

Var gift i 71 år – avsluttet livet hånd i hånd

Koronapandemien har påvirket mennesker over hele verden. Mange har mistet levebrødet, mange har måttet betale på andre måter og mange har...

Bjørn Einar Romøren (38) er ferdig med strålebehandlingen, men får fortsatt cellegift. Nå innrømmer han at det er tøft, og at han blir veldig sliten av behandlingen.

«Jeg blir mer og mer sliten. Tiden mellom hver cellegiftbehandling er tøffere nå mot slutten», sier Bjørn Einar i en video fra det norske hopplandslaget. Videoen er publisert berkutschi.com.

«På den annen side: I starten var du ikke vant til å få behandlingen. Nå som du er vant til det, er det litt deprimerende når du ikke orker å stå opp fra sengen. For det er ikke så moro å ligge i sengen», sier han videre.


Tøft med cellegift

Bjørn Einar får cellegiftbehandling hver tredje uke. Han forteller hvordan sykluser på de tre ukene er:

«Det har gått fort, for det har skjedd veldig mye. Men samtidig er det ekstremt kjedelig. Det eneste jeg gjør er å få cellegift den ene uken, sove den andre og forsøke å få mest mulig ut av den tredje uken, så jeg er klar for mer cellegift. Det er alt jeg gjør. Du har ikke energi til å gjøre så mye. Jeg prøver å bruke mest mulig tid med mine barn og familien», sier han.

Oppfordrer folk til å gi blod

I videoen oppfordrer også Bjørn Einar folk til å gi blod. Han har også tidligere skrevet om dette på Instagram:

LES OGSÅ: Bjørn Einar Romøren forteller om hvordan det er å være kreftsyk småbarnspappa

«Merkelig nok så dreper ikke cellegiften bare kreftceller. Denne uka måtte jeg igjen få litt påfyll av blod. Ikke første, ikke siste! For dere som kan er det å gi blod like viktig som pengestøtte i kampen mot kreft. Til dere som allerede gir blod, 1000takk!»

En sjelden sykdom

Det var i vår at Bjørn Einar fikk påvist en ondartet svulst i hofta. Kreftsykdommen heter «Ewing sarkom» og er en alvorlig og sjelden sykdom kreftform som vanligvis bare rammer barn.

«De sier snittalderen er 14 år, i mitt tilfelle må det være den mentale alderen de da tenker på», sa hopplegenden i et intervju med Dagbladet tidligere i høst.

130,162FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter