fredag, januar 24, 2020
Nyheter Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef...

Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian – dette er grunnen

-

72 år gamle Bjørn Kjos går av etter 17 år. «Man bør ikke lede et flyselskap når man er over 70», sier han på en pressekonferanse.

«Folk spør «Er ikke Norwegian din baby?» Det er ikke min baby, det er 11.000 personers baby», sa Kjos under en pressekonferanse torsdag formiddag. Det skriver Nettavisen.

Bjørn Kjos har vært konsernsjef i Norwegian siden oktober 2002. Han er en av grunnleggerne av Norwegian Air Shuttle. Han var også styreleder fra 1993 til 1996.

Bjørn Kjos er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har 20 års erfaring som advokat. Han har også vært jagerflypilot i seks år. Det skriver Nettavisen.

Vi fortsatt ha en finger med i spillet

«Man bør ikke lede et flyselskap når man er over 70», sier Bjørn Kjos under pressekonferansen. Han passet samtidig på å rose alle de ansatte i Norwegian.

Men selv om Bjørn Kjos gir seg som daglig leder, vil han fortsatt ha en finger med i spillet. Han skal nemlig fortsatt ha en sentral rolle i selskapet som rådgiver for styret og styrets leder.

Fremover nå, skal han jobbe med å utvide flyselskapets nettverk, først i USA og så mest sannsynlig østover. Bjørn Kjos mener han kan gjøre et bedre arbeid på den fronten nå når han ikke har den daglige ledelsen av selskapet å tenke på.

Har ingen ny konsernsjef

Finansdirektør Geir Karlsen blir fungerende konsernsjef fremover. Styreleder Niels Smedegaard vil også ta en mer aktiv rolle i Norwegians ledelse.

Niels Smedegaard sier han er glad for at Kjos vil ha en sentral rolle i Norwegian som rådgiver.

«Også fremover vil vi få glede av Bjørns omfattende nettverk og dyptgående kunnskap og erfaring fra internasjonal luftfart når selskapet nå har endret strategi og gått inn i en ny fase fra vekst til lønnsomhet. Prosessen med å rekruttere en ny, permanent konsernsjef er i gang», sier styrelederen.

Ikke overrasket

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs, sier til E24 at han ikke er overrasket over at Kjos går av.

«Nå har Norwegian levert et godt resultat for andre kvartal og de guider at selskapet er på god vei. Det har vært målet til Bjørn Kjos, og da tror jeg han føler seg trygg på at Geir Karlsen og resten av selskapet klarer å drive selskapet videre», sier han.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...