Hjem Nyheter Bjørnar Moxnes vil tilbake på Stortinget: – Jeg har ikke stjålet noe mer

Bjørnar Moxnes vil tilbake på Stortinget: – Jeg har ikke stjålet noe mer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bjørnar Moxnes, tidligere leder i Rødt, har offentlig erklært at han stiller seg til disposisjon for en ny periode på Stortinget, til tross for fjorårets butikktyveri som førte til at han trakk seg som partileder.

Moxnes, som ønsker andreplassen på Rødts Oslo-liste, er klar på at han ikke vil gjenta sine tidligere feiltrinn.

I et intervju med Klassekampen uttaler Moxnes at han har gjennomgått psykologisk behandling de siste seks månedene for å komme til bunns i årsakene bak hans handlinger.

– Det at jeg sier at jeg stiller meg til disposisjon, er fordi jeg er helt trygg på at det fra i sommer og høst ikke kommer til å skje igjen, forklarer Moxnes til Klassekampen.

Han fremhevet også at hans beslutning om å søke gjenvalg har vært nøye overveid.

Moxnes’ avgang som partileder kom etter at han ble tatt for tyveri av solbriller på Gardermoen, og det ble senere kjent at han også var anmeldt for ytterligere fem butikktyverier fra en matbutikk i Oslo. Tyveriene førte til betydelig medieoppmerksomhet og debatt om hans egnethet som politisk leder.

Nå retter Moxnes blikket fremover og håper å gjenoppta sin politiske karriere fra en andreplass på listen, bak stortingsrepresentant Seher Aydar.

– Det at vi har en dreven kandidat og stortingsrepresentant i Seher, gjør at jeg kan søke gjenvalg og bidra der jeg gjør mest nytte for meg, uten at jeg trenger å stå på førsteplass,» sier han til Klassekampen.

Bjørnar Moxnes var leder i Rødt i elleve år, fra 2012 til 2023, og ble partiets første stortingsrepresentant i 2017. Han ble gjenvalgt i 2021 og har siden vært en markant figur på den norske politiske scenen. Hans beslutning om å stille til valg igjen vil uten tvil vekke diskusjon både innad i partiet og blant velgerne, om hans fortid og hans fremtidige rolle i norsk politikk.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com