fredag, juni 5, 2020

Bjørnen har blitt holdt i et lite bur i årevis. Se reaksjonen når han bader for første gang!

Mest lest nå

I Kina finnes det en grusom metode. For å produsere en gammel tradisjonell kinesisk medisin bruker man galle fra bjørner. For å samle inn den nødvendige gallen blir bjørnene innelåst i små bur, med et apparat rundt kroppen. Dette apparatet er koblet til et åpent sår i bjørnens mage.

Foto: Animals asia

Slik samler man inn galle fra bjørnens galleblære. Det høres så grotesk ut at vi knapt kan tenke oss noe verre. Heldigvis jobber dyrevernorganisasjonen Animal Asia på spreng for å sette en stopper for denne dyremishandlingen.


Man regner med at så mange som 10.000 bjørner er fanget i dette helvete, skriver dyresiden The Dodo.

Foto: Animals asia

Bjørnene Tuffy og Caesar er to av dyrene denne organisasjonen har reddet. De er nå under rehabilitering på et av Animal Asias reservat, etter å ha vært innelåst i et lite bur i årevis. Fangenskapet har medført at disse bjørnene ikke har lært hvordan de skal overleve i naturen.

Foto: Animals asia

De hadde aldri hatt kontakt med andre bjørner, og aldri vært ute av buret da de ble reddet av organisasjonen Animals Asia.

Foto: Animals asia

«Det som skjer på disse gallegårdene er den verste torturen man kan se for seg,» uttaler Dyrevernsgruppen Animals Asia.

«Disse metallburene er nå ulovlige og mindre vanlige, men mange bruker dem fortsatt.» 

Etter å ha levd med tortur hele livet klarte heldigvis dyrevernsgruppen å redde noen av dem. Bjørnene de redder får leve i et reservat hvor de lever slik bjørner skal.

I reservatet får dyrene naturlig stimuli, og i denne herlige videoen får vi se når Tuffy tar sitt første bad, noen gang!

Tuffy er nå verdenskjent og har blitt et symbol på kampen mot denne grusomme mishandlingen av bjørner i Kina.

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter