Hjem Nyheter Black Friday ble ikke helt den «kuppdagen» mange kjøpelystne håpet på

Black Friday ble ikke helt den «kuppdagen» mange kjøpelystne håpet på

Snittrabatten på de beste tilbudene i nettbutikkene var lavere enn i fjor, og andelen tilbud, som fremstod bedre enn de reelt var, økte kraftig.

– Vi er en smule overrasket når vi dykker ned i prisstatistikken fra i går. På forhånd var det spådd en kjøpefest på Black Friday, med ekstremt lave rabatter, hovedsakelig grunnet høye varelagre og lavere kjøpekraft hos kundene. Den spådommen innfridde bare delvis, sier prisekspert Christoffer Reina i pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt.

Han er ærlig på at de hadde forventet flere gode tilbud, men opplever ikke at det innfridde.

– På den positive siden hadde omtrent hvert fjerde av de 900.000 varene vi overvåker i sanntid sin laveste pris på året i går. Snittrabatten på disse var ti prosent. Det er lavere enn i fjor. Over halvparten av produktene hadde en høyere pris på Black Friday enn tidligere i år, sier han.

Reina forteller at 12 prosent av tilbudene økte i pris inntil 30 dager før sammenligningsprisen ble satt, for deretter å bli redusert på Black Friday. Dette er nesten en dobling sammenlignet med fjoråret.

I en meningsmåling prissammenligningstjenesten gjorde før Black Friday sa flertallet av de spurte at de planla å bruke 500 kroner mindre på Black Friday-handel i år, sammenlignet med fjoråret.

Prisjakt har også opplevd en betydelig høyere trafikk på prissammenligningstjenesten sin i november. Reina tror dette betyr at nordmenn holder hardere på lommeboka, og har blitt flinkere til å sjekke prisene for å se om tilbudene faktisk er gode.

Her er noen shoppingfakta fra Black Friday 2022:

  • Andel tilbud med årets laveste pris på Black Friday: 24% (2021: 17%)
  • Snittrabatt på tilbud som hadde laveste pris på Black Friday: 10%  (2021: 12%)
  • Andel tilbud med høyere pris på Black Friday sammenlignet med resten av året: 57% (2021: 52%)
  • Andel varer som steg i pris inntil 30 dager før sammenligningsprisen skulle settes, for så å senkes på Black Friday: 12% (7% i 2021).
  • Gårsdagens mest populære produkter basert på «klikk til butikk»: Samsung Neo QLED 85»/ 8K Smart TV TV, Sony PlayStation 5 og Apple iPhone 14 5G/128GB 
  • Varekategorier med de beste, reelle tilbudene: Toalettmapper (-36%), Golfsko (-28%), Arbeidsjakker (-28%), Frysebokser (-25%).
  1. temu
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com