tirsdag, januar 25, 2022

Black Friday ble tidenes største netthandelsdag for kredittselskapet

Mest lest nå

Netthandelen gjennom Klarnas betalingssystemer økte med hele 17 prosent på Black Friday sammenlignet med samme dag i fjor. Det gjør årets Black Friday til den største netthandelsdagen hos dem noensinne.

– Netthandelen startet allerede bra den første timen natt til Black Friday og tok seg deretter jevnt opp gjennom hele dagen, før den økte kraftig den siste timen før midnatt, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Han legger til at dette er den største netthandelsdagen for selskapet noensinne.


Elvestad mener det viser at flere nordmenn ønsker å gjøre unna handlingen sin på nett – inklusive julehandelen.

Nær halvparten av all nordisk netthandel går gjennom Klarna

Det svenske selskapet Klarna er en av Europas største banker, og tilbyr enkle betalingsløsninger på kreditt.

Omsetningsstatistikken fra Klarna er basert på mer enn 12.000 norske nettbutikker som benytter seg av betalings- og shoppingløsningen.

Nærmere halvparten av all netthandel i Norden går gjennom Klarnas systemer.

De mest populære varekategoriene å handle, sammenlignet med årsgjennomsnittet, var barneprodukter, helse og skjønnhet og elektronikk.

Kvinner sto for 63 prosent av kjøpene på Black Friday

De mellom 25 og 40 år handlet mest, og sto for hele 44 prosent av kjøpene. De unge mellom 18 og 24 år handlet minst – og sto kun for 7 prosent av handlene.

Black Week-uken har økt 12 prosent så langt

Klarnas tall viser også at omsetningen for hele Black Week-uken fra mandag til og med Black Friday har økt med 12 prosent, sammenlignet med fjoråret:

Innbyggerne i Oslo har i løpet av disse fem dagene per innbygger handlet 12 prosent mer enn landsgjennomsnittet. Minst har de handlet i Innlandet og Agder. Her handlet gjennomsnittsinnbyggeren 14 prosent under landsgjennomsnittet.

Sammenlignet med en vanlig dag har salget økt mest i Rogaland, Vestland og Agder.

– De siste par årene har vi sett at større deler av salgsvolumet og tilbudene også har spredd seg til dagene før selve Black Friday. Når Black Friday nå øker mer enn dagene tidligere i uken har det sannsynligvis sammenheng med hvordan nettbutikkene innretter tilbudene sine, sier Elvestad.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter