Hjem Dyr Ble omringet av 150 bison-okser i Yellowstone nasjonalpart – se de utrolige bildene og viral-videoen

Ble omringet av 150 bison-okser i Yellowstone nasjonalpart – se de utrolige bildene og viral-videoen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Enkelte ting er så utrolige at selv om situasjonen kan være farlig, så blir det en opplevelse for livet.

Slik er det nok for turistfølget i Yellowstone nasjonalpark i USA nylig. Selv om situasjonen fort kunne blitt dramatisk og til og med potensielt livstruende, holdt de hodet kaldt og fanget den utrolige opplevelsen på en video de nå har med resten av verden.

Opplevelsen har skapt oppslag verden rundt, også i britiske Daily Mail.

Turistfølget var på vei gjennom den gigantiske nasjonalparken som i hovedsak ligger i delstaten Wyoming. Parken består av dramatiske dalfører, elver og høye fjell. I tillegg bor det flere hundre ulike dyrearter her. Blant annet ulv, elg, anteloper, bjørn og bison.

Bisonen kan ofte sees her mens man kjører langs veien. Og det var nettopp bison turistene som har filmen i det som må være en av ukens mest dramatiske viral-videoer.

– Hvorfor kommer de mot oss, kan vi høre en av de kvinnelige passasjerene spørre den mannlige sjåføren om i den vanvittive YouTube-videoen som ble lagt ut søndag.

– De må ut av veien, kan vi høre i videoen mens de enorme dyrene kommer mot bilen.

– Dette er sprøtt, sier en annen kvinne i videoen.

Det går ikke lang tid før de enorme bisonene omringer bilen deres, og går og trasker rundt SUV-en i nesten tre minutter i strekk.

Hvordan bisonflokken vil reagere er vanskelig å si.

faksimile: Youtube

–De fortsetter å komme. De kan gjøre alvorlig skade på bilen, kommenterer den ene passasjeren mens vi ser dusin på dusin av bisoner komme på vei mot SUV-en som de omringer fullstending.

Parkledelsen i Yellowstone bedyrer at bisonflokkene deres som teller totalt 4.680 dyr er vante med biler og sjelden skaper andre problemer enn forsinkelser. Men de store dyrene veier 900 kilo, altså nesten et tonn, og de kan bli skremte eller sinte om folk ikke oppfører seg fornuftig rundt dem.

Parkens gjester blir instendig oppfordret til å være tålmodige med dem, for all del ikke tute med bilhornet og heller ikke nærme seg dyrene.

Turistfølget som var ute og kjørte forrige helg forholdt seg i ro, så det lot ikke til at bisonflokken tenkte stort over at de var der.

Men vi tar dem virkelig på ordet når de sier dette var en «Once in a lifetime»-opplevelse.

I videoen under kan du se turistene sitte i bilen og vente mens bisonflokken kommer forbi i en nesten endeløs strøm:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com