Hjem NyheterTruecrime Ble sparket til døde av medelevene

Ble sparket til døde av medelevene

Åtte ungdommer er tiltalt for drap etter å ha mishandlet en 17 år gammel elev ved Las Vegas High School til døde. Volden ble tatt opp på video og spredt i sosiale medier.

Jonathan Lewis (17) døde etter å ha blitt slått og sparket til døde like ved skolen der han var elev. Drapet ble filmet, og videoen ble spredt i sosiale medier.

Ugjerningen fant sted 1. november. Og politiet sier idølge CNN at det skal ha startet med en krangel om et par stjålne hodetelefoner og muligens en stjålet marihuana vape-penn.

– Det du ser i videoen er omtrent 10 personer som sparker, tramper og slår offeret, Jonathan, mens han er i bakken og ute av stand til å forsvarer seg, til han blir bevisstløs. Videoen er veldig grafisk og er etter min mening blottet for all medmenneskelighet, sier politiet.

Åtte ikke navngitte ungdommer er varetektsfengslet og vil bli siktet for drap. De mistenkte er i alderen 13 til 17, og i likhet med offeret er de elever ved Rancho High School.

Halvparten av tenåringene som ble arrestert er gamle nok til at de vil bli stilt for retten som voksne.

"VOID OF HUMANITY": Eight teenagers are facing murder charges in connection with the deadly beating of 17-year-old Jonathan Lewis. bit.ly/3srcWGF

Posted by WFLA News Channel 8 on Wednesday, November 15, 2023

De mindreårige, som er mellom 13 og 15 år og ikke kan dømmes som voksne, vil møte i familieretten. Her vil en dommer avgjøre om de også vil bli stilt for retten som voksne.

To personer fra videoen som ennå ikke er identifisert er fortsatt på rømmen.

Offerets far, Jonathan Lewis Sr. (38), sier til USA Today at sønnen hans ble angrepet etter at han grep inn for å hjelpe vennen sin – en yngre gutt som hadde fått noe stjålet fra seg av guttegjenten.

– Jonathan ville bare beskytte vennen sin. Han er en helt, sier guttens far.

I kjølvannet at hendelsen, som har rystet mange i USA, er det opprettet en Go Fund Me-kampanje for offerets familie. De hadde som mål å samle inn 25 000 dollar, tilsvarende rundt 250 000 kroner. Hittil har 2 700 bidratt med 117 439 dollar.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com