Hjem Helse Bli kvitt flass med denne enkle og rimelige metoden

Bli kvitt flass med denne enkle og rimelige metoden

Del
X

Flass kan være en frustrerende og pinlig tilstand for mange, og det er ikke alltid lett å finne en løsning som virker. Selv om det finnes et utall av sjampoer og behandlinger som lover å redusere flass, opplever mange at disse produktene ikke lever opp til forventningene. Men fortvil ikke, det finnes faktisk en enkel og rimelig metode du kan prøve hjemme med ingredienser du sannsynligvis allerede har i skapet.

Hva er flass?

Flass er små flak av død hud som skilles ut fra hodebunnen. Dette er en vanlig tilstand og ikke et tegn på dårlig hygiene, men det kan være både irriterende og flaut for de som er berørt. Årsakene til flass kan variere fra tørr hodebunn, overdreven oljeproduksjon, eller en gjærsopp kjent som Malassezia som naturlig lever på huden vår. Stress, dårlig kosthold, og visse hudtilstander som psoriasis eller eksem kan også forverre problemet.

Forebygging og behandling av flass

flass
Flass kan være både pinlig og irriterende. Foto: Canva

Regelmessig bruk av en passende sjampo og sørge for at hodebunnen er hydrert kan hjelpe i forebyggingen av flass. Det er også viktig å unngå for mye bruk av stylingprodukter som kan irritere hodebunnen. Men hvis du leter etter en naturlig og kostnadseffektiv løsning, kan følgende hjemmelagde oppskrift være løsningen.

Eplecidereddik mot flass

Eplecidereddik er kjent for sine antibakterielle og antifungale egenskaper, noe som gjør det til et effektivt middel mot flass. For å lage denne behandlingen trenger du:

  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl vann

Slik gjør du:

  1. Bland eplecidereddik og vann i en bolle.
  2. Massér blandingen forsiktig inn i hodebunnen.
  3. La det virke i omtrent 15 minutter før du skyller det ut.
  4. Vask håret med en mild sjampo etter behandlingen.

Denne behandlingen kan gjentas flere ganger for best mulig resultat. Mange opplever en merkbar forskjell allerede etter første gangs bruk.

Ved å integrere eplecidereddik i din hårpleierutine kan du på en naturlig måte bidra til å gjenopprette hodebunnens pH-balanse, redusere flass og fremme sunnere hårvekst. Prøv dette enkle trikset og se om du ikke merker forskjell – en sunn og flott hodebunn kan være enklere å oppnå enn du tror!

I videoen nedenfor kan du høre Doktor Eric Berg fortelle mer om hvor effektiv denne metoden kan være:

  1. vorte
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com