lørdag, januar 16, 2021

Bli kvitt sukkersuget

Mest lest nå

Er du kjent med det kraftige sukkersuget som stadig vekk melder seg? Etter en lang arbeidsdag, på handletur eller etter en god middag, så melder ofte lysten på noe søtt seg og søtsakene glir ned selv om du har bestemt deg utallige ganger for å la være.

Her skal du få noen lure tips til hvordan du kan bli kvitt det store sukkersuget en gang for alle.

Det beste, men kanskje aller vanskeligst rådet for å bli kvitt søtsuget er å droppe å spise mat som inneholder sukker. Klarer du det en hel uke kan mye være gjort. Det er nemlig slik at hvis kroppen hele tiden får påfyll av sukker, ja så vil den bare ha mer.


Foto: Pixabay

– Når du får sukker i munnen får du et lite dopaminkick, som gir deg en herlig følelse. Vi blir rett og slett glade, og vil ha mer sukker, sier Westrheim Ravna, som har forsket på lystsenteret i hjernen.

Men hvordan klare å motstå alle fristelsene i butikken når kroppen og hjernen vår er vant til å spise sukker?

Fillippa Salomonsson, holistisk health coach og forfatter av boken Sukkerdetox, har gode råd.

I følge Salomonsson bør en holde seg unna sukker i tre uker. Det finnes nemlig forskning på at det tar omtrent 21 dager å bryte en vane. Etter disse ukene blir det mye, mye lettere å si nei til søtsaker. Forfatteren har utarbeidet gode tips som kan være verdt å følge for å klare disse første tre ukene.

8 tips for å bli kvitt sukkersuget

1. Bestem deg

Det aller første du må gjøre er å bestemme deg for at du ikke vil være avhengig av sukker. Først når du har bestemt deg, kan du lykkes.

2. Spis proteiner til frokost

Spiser du godt med proteiner om morgenen er sjansen mindre for at du får lyst på noe søtt utover dagen.

3. Ha et mellommåltid på lur

Hvis du vet at du pleier å få søtsug etter middag kan det være lurt å ha et lite mellommåltid på lur. Kanskje en mango eller en mellombar kan være tingen, bare sørg for å ha det tilgjengelig, hvis ikke er du på vei på butikken for å kjøpe sjokolade før du vet ordet av det.

4. Hold blodsukkeret i balanse

Matvarer med krom kan hjelpe til med å stille søtsuget. Eksempler på mat med krom er: Blåskjell, fullkornprodukter, fisk, nøtter, erter.

5. Spis syrlige bær

Ha syrlige bær som for eksempel bringebær i hus. Disse er gode å ha når søtsuget melder seg.

6. Avslutt med grønnsaker

Mange opplever et kraftig søtsug etter et måltid antageligvis på grunn av saltet i maten. Avslutt måltidet derfor med nøytrale grønnsaker som kan dempe dette.

7. Puss tennene

Prøv å tygge minttyggegummi, puss tennene eller skyll med fluorskylling. Dette kan hjelpe på søtsuget.

8. Unngå lightprodukter

Lightprodukter kan lure kroppen til å tro at det skal få energi. Hvis kroppen tror den skal få energi kan den i visse tilfeller sende ut insulin for å stabilisere blodsukkernivåene Problemet blir da at man tvinger blodsukkernivået ned uten å ha fått energi, og får et lavere nivå enn det opprinnelige, noe som kan gi søtsug. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter