in ,

Blind pappa og svaksynt sønn smelter hjerter på TikTok når de utforsker verden sammen

skjermbump: TikTok

Å ta med guttungen ut på tur er en enkel oppgave for de fleste fedre, men for blinde Martin Ralfe og hans ett år gamle svaksynte sønn Leo byr dette ofte på utfordringer.

Den 29 år gamle småbarnspappaen som er omtalt i Mirror nekter imidlertid å la det at han er blind stoppe ham fra å gå på oppdagelsesferd med med sønnen sin.

Pappa Martin og sønnen Leo deler sitt spesielle bånd på TikTok og kontoen har gått viralt etter de har vist hvordan de to går ut og utforsker sammen – med hjelp fra Martins førerhund Diesel.

Martin har fått tusenvis av følgere på kontoen sin og bruker den til å fortelle andre mennesker om hvordan det er å leve med synshemming, og viser at det ikke påvirker forholdet hans til familien.

Til Mirror forteller Martin at det er kona hans, Samantha, som har oppmuntret ham til å ta sønnen ut. Ingen av dem hadde imidlertid forventet at klippene de la ut på TikTok skulle gå viralt. Mange av følgerne sier til Martin at han er en inspirasjon.

Selv innrømmer han at han i utgangspunktet hadde noen betenkeligheter med å ta med Leo ut på egenhånd, men erfaringene har gjort ham mer trygg og selvsikker, og nå bruker Martin, Leo og Diesel mesteparten av helgene på å utforske verden sammen.

View this post on Instagram

A post shared by Martin Ralfe – Blind Techy (@martinralfe)

– Leo og jeg bruker alltid helgene våre sammen på å utforske verden sammen. Det er så viktig at Leo kommer seg ut for å oppleve verden! Alt avhenger av Diesel, og jeg har full tillit til førerhunden min. Jeg er også veldig avhengig av muskelminne for å kunne ta meg selv og Leo på tur, forteller småbarnspappaen.

Han legger til at han aldri ville hatt med seg sønnen med mindre han selv har gått ruten minst et par ganger tidligere.

– Andre mennesker kan bare stå opp og gå, men vi kan ikke gjøre det – bare noe så enkelt som å gå en tur krever enormt mye planlegging – vi må sjekke været, sørge for at Diesel faktisk ønsker å gå ut og gjøre klart vann og snacks. Det viktigste er at vi tar mat for å mate endene, sier Martin.

Mens de går på tur sitter Leo fastspent bak skuldrene til Martin og titter fremover.

– Først trodde jeg en barnevogn ville være tryggere for Leo, men det er faktisk vanskeligere for en som er blind, så vi gikk over til bæresele. Han smiler og ler hele tiden mens han er i den.

Far og sønn har en favorittaktivitet: De elsker å mate endene – det er et must! Og de synes også det er moro å reise med tog sammen.

– Besøke til klassiske steder som Disney Land står også på listen vår, og siden Leo er veldig interessert i tog så vil vi også gjerne ta turen til National Railway Museum i York, sier Martin.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

NAV legger om praksisen: Eneforsørgere må nå søke om ekstra omsorgsdager

18-åringen ble drept av guttegjeng som bare «ville skade en fremmed» – samtlige av guttene er nå dømt for drapet