– Jeg føler meg så liten.

Historien til 51-år gamle Inger Stokke har det siste døgnet opprørt og engasjert nordmenn på sosiale medier. NRK forteller om den blinde kvinnen som er avhengig av førerhund for å klare seg i hverdagen. Da hun 18. mars i år skulle ta drosje fra Kirkeristen i Oslo sentrum nektet sjåføren henne å sette seg i bilen.

«Det er nedverdigende, og jeg føler meg så liten når det skjer», sier Inger til NRK og forteller videre at det ikke er første gang hun har blitt avvist.

«Dette har jeg opplevd flere ganger. Det er spesielt i byer som Oslo og Bergen at problemet er stort, og det er like ydmykende hver gang. Det å bli avvist på grunn av en førerhund jeg er helt avhengig av, føles veldig nedverdigende.«

Tok bilde av sjåføren

Inger Stokke hadde forberedt seg denne gangen. Hun tok opp samtalen hvor drosjesjåføren nektet henne adgang, og tok også et bilde av mannen. Senere sendte hun inne en klage til det aktuelle taxiselskapet, Taxi 3.

drosjesjåfør nektet henne adgang
FOTO: INGER STOKKE

Fikk sparken

Daglig leder i Taxi 3, Kristian Bjørnrud, forteller til NRK at man har tatt tak i klagen og at sjåføren ikke lenger kjører for selskapet.

– Vi som selskap har sperret sjåførkortet hans, slik at han ikke kan kjøre for noen andre eiere i vårt selskap.

LES OGSÅ
På denne kinoen er setene byttet ut med dobbeltsenger

Da Inger ble nektet adgang hos den aktuelle drosjen var det heldigvis andre sjåfører som tok affære. En av de andre sjåførene i taxikøen forsøkte også å overtale den aktuelle sjåføren til å ta Inger med, da det er ulovlig å nekte noen adgang på grunn av førerhund. Heller ikke han lyktes.

Inger fikk skyss av en annen taxi, og forteller til NRK at hun synes det er trist at sjåføren som nektet henne adgang mistet jobben.

«Men jeg må si ifra når dette skjer. Det er bare en ting jeg vil, og det er å kjøre taxi som alle andre. Det er ikke noe spesielt med meg, bortsett fra at jeg ikke kan se», sier hun.