Hjem Meninger Blir det synkende skipet funnet og reddet av de som ser verdi, potensial og våre vinnende konsepter?

Blir det synkende skipet funnet og reddet av de som ser verdi, potensial og våre vinnende konsepter?

Hva om ditt liv var et skip, og nå var det så mye belastende vær, vind, sjø og annen motstand og slitasje, at det var å synke eller det var å bli reddet. Dersom du ba om hjelp, kunne du bli rehabilitert, renovert, oppgradert og du hadde blitt sterkere og mer solid av din erfaring og din overlevelse. Dersom du ikke ba om hjelp, for det var flaut, en skam og veldig dumt, så kunne du risikere å synke ensom i skjul og så var alt tapt og borte. 

Utgangspunktet for dette innlegget er at jeg har opprettet min første spleis på vegne av et livsverk som har vokst til dette i snart 20 år.  På et tidspunkt trodde jeg på min vilje og min tro på samskaping da vi i teorien kan skape og klare mer, sterkere og lettere sammen. 

I praksis så vet alle som driver eller har forsøkt å drifte selskaper etter en slik modell, at vi trenger et team som gløder og er sultne med stor tåleevne med å bygge opp noe til den suksessen alle ser for seg samlet. Motvinden består av alt fra moms på hjelpetjenester for de private til at media ikke skriver reportasjer om slike som oss, og i disse tider er det vel kun om vi kan få noen av de vi har hjulpet med Korona psyken til å stå frem, at vi kan få den mediedekningen saken og leserne fortjener opplysning om. 

Siden 2019 da klinikken i praksis ble donert til et nytt AS med en modell med flere eiere, så  har jeg brukt mye tid på inspirerende møter med sterke kandidater. Flere har blitt med meg, og gang på gang har historien gjentatt seg og jeg sitter igjen med både forarbeid og etterarbeid, mens selskapet er tappet av alle ressurser etter at disse vandrer fornøyd videre. 

Dette er mitt livsverk, så det er merkelig om jeg går fra mitt ansvar og min misjon med de livsoppgavene som jeg skal fullføre. Dessverre fører faktum og realiteten til at jeg må repetere gamle oppgaver som jeg er ferdig med, og som nye unngår å lære og gjøre der de er på sin leder-stige (Se det digitale ferdigkurset “Mester i eget liv og lederstigen”). 

Dette fører til at jeg ikke får tid til å utvikle ferdig de konseptene jeg skal utvikle. Ideene, kunnskapen og kompetansen har jeg klart bare jeg får sette meg ned i mitt eget selskap, eller sammen med noen av de kompetente folkene jeg har i teamet nå. Det er viktig at det er eliminasjon av stress og at det ikke er distraksjoner som ubetalte regninger eller driftsfeil som vi var ferdige med i våre første år som klinikk. 

I natt opprettet jeg en prosjektorientert Spleis til min bedriftskonto slik at Bergen Helhetsklinikk kan ha mulighet til å kvitte seg med gjeld til meg, samt at jeg får midler til å finansiere IT eksperter som skal få vår digitale kompetanseportal til å skinne så fristende at planen med å dele digitale kurs med lydfiler, mini dokumentarer som er filmet og tekst som tydeliggjør det som skal til for å lykkes, vil bli en suksess. Videre er vi i gang med å få tegnet modeller, og vi har klare planer for et produkt konsept som skal gi inntjening både i form av produktsalg, samtidig som våre tjenester innen lederutvikling og kurs innen relasjonskompetanse, kommunikasjonstrening og kontaktteori vil få en synergieffekt. 

For meg er mitt arbeid det jeg elsker, og derfor sitter jeg her på en solseng på badehotellet i Langesund og nyter Mozart musikk på ørene mens fingrene lett skriver dette. Business & Pleasure sammen med Mission & Passion er denne livsoppgaven som jeg skal gjøre. 

Tiden, timingen og de omstendigheter som råder, med alle valg andre på vei inn i klinikken tar, vil gi svaret på hvordan dette blir realisert. Jeg skal få det til, og jeg trenger investorløsninger og kapital inn snarest slik at vi kan realisere og bygge opp disse konseptene som henger sammen med en rød tråd av helse, livskvalitet og eliminering av stress, bekymring og dårlig vurdering.   

Det er kanskje naturlig at ettersmaken av en offentlig Spleis, ble en blanding av tapsfølelse og en anelse av frihetssmak. Her sitter jeg på Langesund Badehotell og nyter det beste livet har å by på. Jeg kunne jobbet helt for meg selv og gjort helt som jeg ville, og vært fri og selvgående økonomisk. I stedet sitter jeg med en klinikk med både ferdige og ikke ferdig utviklede konsepter det ikke finnes maken til, og som det aldri har vært større behov for enn nå. Det kunne vært fantastisk om vi var synlige, selgende og drivende gode på drift. Det kan hende det skjer i august, eller det kan skje et gjennombrudd om 2 mnd., 6 mnd. eller kanskje om flere år.  Hvor lenge skal en holde på før en gir opp, når jeg sier til idrettsutøvere at du gir aldri opp – du kan og du får til det du vil. 

Hva er svaret her, og jeg lander alltid – alltid – alltid på at det er å bevare vår skreddersydde og helt optimale helhetsklinikk i Strandkaien 16. Vi som er kjernen i Bergen Helhetsklinikk med de ressursene som er på vei inn står på en plattform som er utviklet over 20 år om jeg tar med planleggingsperioden før jeg startet for meg selv på et hjemmekontor i 2003.  

Jeg kan aldri gjøre dette igjen, da blir det alene på en annen måte og derfor vil jeg synke dypt ned i asken og brenne nesten helt opp som en fulg Fønix, før jeg håper at jeg gjenoppstår enda sterkere enn noensinne, og for alltid har investorer og et sterkt team som støtter og løfter. I dag er det lett å se tilbake på en gruppeprosess med “kill the leader”, splitt og hersk, manipulasjon og egoistiske agendaer, der jeg ble belastet på de fleste livsområder. Det er kunsten å akseptere dette uakseptable som en realitet som jeg nå er i ferd med. Om dette var noen annen, som en klient, ville jeg sagt at ved å være tydelig, klar og sjekke ut og inn, med arbeid av ypperste klasse og det geniale kreative arbeidet som utspiller seg på kanten av stupet, så vil timing, flaks eller det harde arbeidet med å banke på dører, vise om tiden er på din side. 

En sak er sikkert, at om en vingler så er det lettere å falle, så jeg skal gå fast og sikkert mot å redde det uerstattelige som aldri kan gjøres på nettopp denne måten og derfor være et stort tap. Det er en symbolsak for den lyse siden som har håp og tro på at endringer er mulig, at mobbing kan elimineres og at alle mennesker kan leve betydelig mer lykkelig og fritt enn det de gjør nå, med disse naturlige, kunstneriske, vitenskapelige og livlige konseptene vi skal samskape. 

Vi er helhetlige, funksjonelle og i stand til å formidle intelligente feltuttrykk som fysikk, kjemi, biologi aspektet i menneskelivet.  Ved disse konseptene vil folk lære om indre, mellom og ytre sone i seg selv, om mikro og makro i sin eksistens, og om hjerneverktøyet og følelsesverktøyet. De vil lære å leve dette i praksis da vi jobber med, og ikke bare jammer om og om ditt og datt. Vi stabler ikke opp fakta på fakta, men vi setter disse i sammenheng til en aktuell fenomenologi der hele bildet gir klarhet.  

Folkehelsen vil optimaliseres, og det som før var problemer vil bli løst da folk tror på sin egen vilje, og de finner ut av relasjonene med hverandre på en stadig bedre måte. Mennesker lever livene fullt ut, og de – “ikke bare eksisterer”. 

Vil du være med oss på en eller annen måte, eller vet du om noen som vil sponse meg, vårt team eller vårt konsept? Del dette med dem. De som sponser oss en Spleis vil garantert få glede av det, da resultatene vil realiseres og bli virkelighet som vil forbedre livet i samfunnet. 

Ansatt ved Bergen Helhetsklinikk

Jeg gir meg aldri, og jeg får til det jeg vil. Nå er det spennende om jeg går alene og gjør det på min måte, uten motstand, eller om vårt synkende samarbeidende skip blir funnet og reddet av de som ser verdi, potensial og våre vinnende konsepter. 

Det er alltid godt å komme seg tilbake til hjemtrakter der en har gode minner. Fra en uke i Haugesund som har blitt en fin tradisjon for familien, noen dager i barndomshjemmet, til litt tid på en hytte langt oppe i Lia og så til denne luksusen og velværet på dette badehotellet i Langesund. Snart skal storfamilien samles på en hytte ved sjøen, og så er ferien mer eller mindre over. Jeg er dypt takknemlig for en slik reise som livet byr på, og jeg lærer hele tiden. 

Jeg har coachet, trikset og veiledet mine egne barn, og for en belønning: en av dem utbrøt etter selv å ha mestret vannet som en delfin: “Jeg er så stolt av deg, mamma!” 

Ja, takk. Vær stolt av deg selv sa jeg, mer inspirert svømmelærer enn før, og føl at du er flytende som en superhelt som mestrer elementet vann. Jeg moret meg med å fortelle, lære bort og gjøre kunnskap spennende, og oppdaget at mye av det jeg gjør i jobben min med klienter som står fast og trenger min hjelp, kan jeg bruke med overskuddet som typisk dukker opp på et badehotell der alt er lagt opp til nytelse, velvære og lek. 

Om du vil påvirke hva som skjer for Bergen Helhetsklinikk og våre ideelle prosjekter kan du støtte Spleisen: https://spleis.no/182899 og du er velkommen til å melde deg inn i foreningen “Akademi for Relasjonskompetanse, Helse og Livskvalitet” om du vil jobbe med oss på frivillig basis. 

Husk dine digitale kurs på www.mentora.no og kurs / timer på www.bergenhelhetsklinikk.no 

Fortsatt god sommer!

Linda Nordskog

Linda Nordskog jobber for tiden som prosjektansvarlig for forskningsprosjektene «Ny behandling for livsstilssykdommer» og «Ny protokoll for relasjonsterapi». Hun har utviklet helse og livsstilskonseptet Bergen Helhetsklinikk As. Her er hun medeier og jobber som psykoterapeut og mental trener, der hun tilbyr hypnoterapi, gestaltterapi og mental trening. Via www.mentora.no tilbyr hun onlinekurs og verktøy for mer glede og livskvalitet. Hun har også skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv», og utviklet onlinekursene «Mester i eget liv» og «Mot».

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com