Hjem Kjendisnytt Blogger Kristin Gjelsvik hetses fordi hun ikke lar sønnen spise kjøtt

Blogger Kristin Gjelsvik hetses fordi hun ikke lar sønnen spise kjøtt

Influenser og Farmen kjendis-deltaker Kristin Gjelsvik blir kalt barnemishandler fordi hun ikke lar sønnen på to måneder få spise kjøtt.

«Jeg får mange kommentarer som går på meg som person, og en gjenganger er at jeg er en fryktelig dårlig mor for sønnen min, siden jeg ikke ønsker å introdusere han for kjøtt», sier Kristin til VG.

«Men jeg blir ikke nedbrutt og lei meg», sier hun videre.

Kristin (32) og forloveden Dennis Poppe (27) ble foreldre for første gang for litt over to måneder siden til lille Falk.

Folk raste

Da Gjelsvik nylig sa til Dagbladet at hun ville oppdra sønnen på kjøttfri diett, raste folk i kommentarfeltet. Hun fikk også flere e-poster med kommentarer som: «Dere burde bli fratatt retten til å få barn.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik) on


«Konstruktiv kritikk er alltid velkommen, men mye av dette er usaklig oppgulp. Jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i hvilket kosthold som er best for familien min og meg, også kommer «dame (58)» og skal fortelle meg hva jeg gjør galt, basert på egen synsing og sansing. Mange drar det så langt som til å beskylde meg for barnemishandling, det er vilt», sier Kristin til VG.

Mat er kultur

På spørsmål om hva hun tror utløser kritikken, svarer hun at ordene ikke kjøtt, er en trigger for mange.

Jeg tror folk reagerer veldig når man sier: «ikke kjøtt». Mat er kultur, og kjøtt har vært i matkulturen vår helt fra start, sier hun.

Er vegetarianer selv

Kristin har ikke lagt noen nøyaktige planer for kostholdet til sønnen, men hun har noen tanker.

«Det er så tidlig å si. Foreløpig konsentrerer jeg meg egentlig bare om å venne meg til tanken på at jeg er mor, men det blir helt unaturlig å servere ham noe annet enn det som står på menyen her hjemme. En meny som i hovedsak er plantebasert, med unntak av fisk og skalldyr i ny og ne», sier hun til VG.

Meld dere til barnevernet 

I et åpent innlegg på Instagram har Gjelsvik beskrevet dagene etter innlegget som sto på trykk i Dagbladet. Hun forteller blant annet om meldinger fra mennesker som mener hun driver med omsorgssvikt.

«Der tikket det flere mailer inn hvor bl.a avsender mente jeg burde blitt fratatt retten til å få barn, og på Facebook var det flere som stilte seg bak denne påstanden… «Nærmeste du kommer Omsorgssvikt. Melder dere til Barnevernet»»

Du kan lese resten av innlegget til Kristin nedenfor: 

 

View this post on Instagram

 

Kritikken lot ikke vente på seg, da det ble skrevet en sak om Dennis og meg, og vårt kosthold i Dagbladet for noen dager siden. Kritikken haglet, for å si det mildt. Både i kommentarfeltet på Dagbladets Facebookside, men også mailen min fikk kjørt seg. Der tikket det flere mailer inn hvor bl.a avsender mente jeg burde blitt fratatt retten til å få barn, og på Facebook var det flere som stilte seg bak denne påstanden… «Nærmeste du kommer Omsorgssvikt. Melder dere til Barnevernet» «Tragisk at noen folk er så hjernevasket vill nesten si at det grenser til barnemishandling» «Idioter. Et barn kan ikke leve på grønt, har det klikka totalt for dere?» Dette var bare 3 av totalt 2.300 kommentarer. I hovedsak var det usakligheter, og idioti som et resultat av total ignoranse og null kunnskap. Og det er litt interessant, det der… At folk kan uttale seg så sterkt og så negativt omkring et plantebasert kosthold, uten å ha en fjerneste idé om hva de prater om. Det kan virke som at det er få ting som provoserer folk så mye, som når noen sier at de ikke spiser kjøtt. Jeg lurer på hvorfor dette kan skape så sterke reaksjoner. Mat er kultur, og kjøtt har vært en del av matkulturen vår helt fra begynnelsen. Blir det så sterke reaksjoner fordi det er knyttet så mye følelser til nettopp kjøtt? At det stikker så dypt, og at det nærmest føles som et overgrep når noen pirker borti tradisjoner, arv og minner om bestemors lite bærekraftige kjøttkaker? For hvordan kan bestemor ta feil, liksom? Du kødder ikke med bestemor. Men så har det seg sånn at uansett hvor fantastisk bestemors kjøttkaker faktisk er, så sier FN at kjøttproduksjonen er et av de 2-3 største miljøproblemene. I tillegg ser vi i en WHO-rapport, at bearbeidet kjøtt havner i samme kategori som tobakk og asbest. 50 gram daglig, øker risikoen for tarmkreft med 18 prosent – den vanligste krefttypen vi har. Synes dere fortsatt at det er rart at jeg ikke ønsker å gi kjøtt til barnet mitt? Mer om dette på bloggen!

A post shared by Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik) on

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com