Hjem Blomster Blomstene dine vil «blomstre konstant» hvis én ingrediens tilsettes vannet hver uke

Blomstene dine vil «blomstre konstant» hvis én ingrediens tilsettes vannet hver uke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Et uvanlig kjøkkenprodukt kan være hemmeligheten til å «stimulere» plantevekst og holde blomstene dine i konstant blomst. Trikset koster ikke mye og er hyllet av blomstereksperter.

Ivrig hagebrukere jubler over et husholdningsprodukt som kan gjøre at blomstene dine ser blomstrende flotte ut.

Fredslilje, også kjent som Spathiphyllum i hagebrukens verden, er en favoritt i hjemmet – populær på grunn av sitt elegante og kongelige utseende og relativt enkle vedlikehold. De er også flinke til å «bekjempe skadelige husholdningskjemikalier» og kan «fjerne muggsporer fra luften».

Imidlertid kan denne inneplanten noen ganger ha litt vanskeligheter med å blomstre, eller bare blomstre i en kort periode (som er når den ser sitt vakreste ut). Heldigvis finnes det en enkel måte å sørge for at dette ikke skjer igjen – og det vil knapt koste deg noe.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med liljekonvaller: En guide til en velduftende hage

På Facebook-gruppen «Gardening hints and tips» spurte en kvinne desperat etter råd om hvordan hun kunne forlenge blomstringen på sin fredslilje. «Den hadde mange blomster da jeg fikk den for omtrent seks måneder siden,» skriver hun. «De døde gradvis av og den har ikke blomstret siden.»

Det «hemmelige trikset»

Mens noen brukere foreslo noen vanlige praksiser som å sørge for at planten er i en passende stor potte og blir regelmessig vannet – ble et ganske uvanlig produkt foreslått. «Min er i blomst hele tiden. Jeg mater den med bananskallvann ukentlig, og jeg har blomster mesteparten av året.»

Bananer inneholder store mengder kalium, som sammen med nitrogen og fosfor, utgjør en tredjedel av gjødsel.

banangjødsel
Foto: Canva

Svært mange brukere av Facebook-gruppen skriver at banangjødsel gjør underverker for, ikke bare fredsliljer, men også mange andre av plantene deres.

Stephanie Stephenson, forfatter av Rose Gardening, er enig – og skriver i boken sin:

– Bananer er rike på kalium, kalsium, fosfor og magnesium. Denne kombinasjonen kan stimulere og gagne plantens vekst.

For å lage den hjemmelagde gjødselen, legg ganske enkelt bananskall i et glass med vann med lokket på og la det stå over natten, eller i et par dager. Ikke bekymre deg hvis vannet har blitt grumsete, da dette er helt normalt.

banangjødsel
Foto: Canva

Bananer er en billig måte å gi plantene dine en ekstra boost på – prøv dette og se om det også fungerer på dine blomster!

LES OGSÅ: Slik får du orkideene dine til å blomstre som aldri før

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com