Hjem Kjendisnytt «Blomster»-Finn fyller 75: – Smil og latter er snarveien til god helse

«Blomster»-Finn fyller 75: – Smil og latter er snarveien til god helse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Finn Schjøll fylte 75 år 17. mai. Han har lagt bak seg to runder med kreft og i vinter hadde han slag. Men han sutrer ikke – og er absolutt ikke klar til å pensjonere seg.

Mannen som har sjarmert oss gjennom TV-ruta siden 1987 er blitt 75 – men selv om han er godt forbi der de fleste nyter pensjonstilværelsen som har han ingen planer om å gi seg med blomster, verken privat eller profesjonelt.  

Ved to anledninger har han hatt kreft. Og det var mange som følte med den populære blomsterdekoratøren da den dramatiske nyheten kom i februar: Han var blitt rammet av hjerneslag.

Mange ville nok satt seg til i godstolen etter en slik tørn. Men ikke Finn Schjøll: Kun seks uker etter slaget var han på jobb igjen.

– Om jeg har planer om å bli heltidspensjonist? Jeg forstår ikke helt spørsmålet ditt. Hva foreslår du at jeg skal gjøre da? Jeg kan jo ikke sette meg ned heller. Det er da mye morsommere å jobbe og være kreativ, sier Finn Schjøll i et intervju med ukebladet Her og Nå.

Han har mange jern i ilden, og gleder seg over det. Men han medgir at han hadde flaks med at det gikk så bra som det gikk i vinter:

– Jeg har hatt flaks. Og flaks ligger også i tankesettet du har. Jeg tror jeg mangler det genet for bekymring. Det har gått bra, og da fokuserer jeg på det. For det er alltid noe å glede seg over. Da er det lov å smile. Det gir veldig mye energi. Smil og latter er snarveien til god helse, sier en alltid sprudlende Finn.

Han gidder ikke være sur.

– Det er veldig energitappende å være sur. Jeg var sur en gang, og det husker jeg tok veldig mye energi. Jeg har heldigvis en hukommelse som gjør at jeg bare husker de fine tingene, sier han til ukebladet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com