Hjem Dyr Bonde trodde han fant fire kattunger på låven – viste seg å være noe helt annet
Dyr

Bonde trodde han fant fire kattunger på låven – viste seg å være noe helt annet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Livet er fullt av små overraskelser, og de dukker gjerne opp når man aller minst venter dem.

Det fikk en russisk bonde så til de grader erfare da han fant det han trodde var fire små kattunger i låven sin. For det var slett ikke hvilken som helst katt som hadde vært innom. Langt i fra. Det er Animal Channel som forteller dette.

Bonden løftet en av dem opp for å kikke nærmere på den, og så umiddelbart det ikke var noen vanlig huskatt.

Bonden kunne ikke si med sikkerhet hva slags katt det kunne være, så han bestemte seg for å undersøke nærmere. Han kontaktet Daursky Nature Reserve, som ba ham ta «kattungene» med seg til naturreservatet så de kunne se nærmere på dem.

Der ble det fastslått at dyrene var av rasen Pallaskatt, også kalt «manuler».

Pallaskatt, eller manuler, er en svært sjelden villkattrase som har sitt opphav i sentral-Asia.

Manulene er nesten like store som vanlig norsk huskatt, men de er kraftigere, har kortere ben og tykkere pels tilpasset overlevelse i barskt klima.

Katterasen har også et markant bredere ansikt og flatere ører enn vanlige katter.

Ettersom de fire kattungene antageligvis var forlatt av sin mor, eller hun var død, valgte personalet i naturreservatet å introdusere dem for to huskatter, i håp om at de ville kunne ta seg av dem.

Det var knyttet stor spenning til hvordan de tamme kattene ville reagere, for de ville dyrene var tross alt nettopp det – ville. Men heldigvis gikk det bra, og da pallaskattene fikk både melk, kjærlighet og omsorg vokste de seg hurtig både store og sterke.

Selv om det lå i kortene at kattungene en dag skulle tilbakeføres til naturen var det vanskelig å ikke bli glad i dem. Og kattene elsket å være i reservatet, hvor de gikk på jakt og koste seg, og lærte alt det kattunger skal for å bli selvstendige.

Så kom dagen da manulene skulle slippes ut i naturen og klare seg selv. Det var en trist dag for personalet, men alle visste det var det eneste riktige å gjøre.

Dessverre klarte de seg ikke spesielt godt den første vinteren. De ble tynne og tålte tydeligvis ikke belastningen de ble utsatt for. Derfor ble det bestemt at kattene neste vinter skulle fanges inn og holdes i reservatet slik at de kunne følge med dem, og det gikk mye bedre.

Nå er kattene igjen tilbakeført til naturen, og klarer seg fint.

Takket være en oppmerksom bonde reddet disse fire vakre kattene livet og fikk en ny sjanse. Ganske utrolig, ikke sant? 

LES OGSÅ: Bilist tok sjeldent filmklipp – her er gaupemoren på tur med sine barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com