onsdag, september 23, 2020

Bør bortskjemte småbarnsforeldre få ekstra frynsegoder på jobben?

Mest lest nå

Bør småbarnsforeldre få gå litt tidligere fra jobb? Bør de få begynne litt seinere om morgenen? Bør de få slippe å ta den seinvakta? Slippe å jobbe på julaften?

Dette er spørsmål som tobarnsmor og samfunnsdebattant Ronja Vinneng stiller seg. I et innlegg i Dagbladet beskriver hun sine morgener slik:

«Klokka ringer kl. 06:00, etter det går alt slag i slag. Tirsdagene er ekstra morsomme, da har begge barna mine turdag. Opp og hopp! Gjør klar termoser, lage kakao, ordne fem matpakker, gjøre klar barna, spise frokost. Oi, klokka nærmer seg 07:00. Nå må jeg starte forhandlingene. Etter litt tid er vi påkledd og klare til å løpe til bussen.»


Er det urettferdig?

«Minstemann leveres i barnehagen, med storesøster på slep. Deretter leveres storesøster på skolen. Til slutt løper jeg til bussen. Bussen kommer som kjent når den vil, så det gir litt ekstra spenning i hverdagen. Jeg stresser fra busstoppet og fram til jobb. Klokka er 08.30. Skoleklokka ringer», skriver Ronja videre.

Mange syns det er urettferdig at småbarnsforeldre slipper lettere unna på jobb. At det er greit at man kommer litt sent, eller går litt før fordi man har små barn.

«Jeg synes ingen bør uttale seg om dette før de har prøvd foreldrerollen selv. Ja, til frynsegoder for bortskjemte småbarnsforeldre», konkluderer skribenten.

Foreldre er arbeidsmaur med to jobber

Ronja mener alle arbeidsgivere bør tilrettelegge så godt som mulig for sine ansatte.  Enten det gjelder studenter, småbarnsforeldre eller seniorer.

«Foreldre er ikke unnasluntrere, vi er arbeidsmaur som alltid er på vakt», skriver hun, og legger til at hun har hørt om folk som ikke vil ha barn fordi de ikke orker alt stresset det medfører.

«Hvis alle kan vise forståelse og åpne opp for god tilrettelegging, da vil kanskje flere vurdere å bli mammaer og pappaer. Ja, vi må på helsestasjonen. Ja, vi må på foreldresamtale, ja, vi må delta på skoleavslutninger og Luciafeiring i barnehagen. Nei, vi skal ikke kjenne på den dårlige samvittigheten. Vi skal ikke ha dårlig samvittighet for å gjøre noe som forventes av oss som foreldre. Du har to jobber. Du har arbeidsplassen, og du har verdens viktigste jobb. Den viktigste jobben er å være mamma og pappa», skriver Ronja og avslutter:

«Bortskjemte småbarnsforeldre fortjener alt ekstra. Punktum.»

LES OGSÅEkspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter