torsdag, februar 20, 2020
Meninger Bør bortskjemte småbarnsforeldre få ekstra frynsegoder på jobben?

Bør bortskjemte småbarnsforeldre få ekstra frynsegoder på jobben?

-

Bør småbarnsforeldre få gå litt tidligere fra jobb? Bør de få begynne litt seinere om morgenen? Bør de få slippe å ta den seinvakta? Slippe å jobbe på julaften?

Dette er spørsmål som tobarnsmor og samfunnsdebattant Ronja Vinneng stiller seg. I et innlegg i Dagbladet beskriver hun sine morgener slik:

«Klokka ringer kl. 06:00, etter det går alt slag i slag. Tirsdagene er ekstra morsomme, da har begge barna mine turdag. Opp og hopp! Gjør klar termoser, lage kakao, ordne fem matpakker, gjøre klar barna, spise frokost. Oi, klokka nærmer seg 07:00. Nå må jeg starte forhandlingene. Etter litt tid er vi påkledd og klare til å løpe til bussen.»

Er det urettferdig?

«Minstemann leveres i barnehagen, med storesøster på slep. Deretter leveres storesøster på skolen. Til slutt løper jeg til bussen. Bussen kommer som kjent når den vil, så det gir litt ekstra spenning i hverdagen. Jeg stresser fra busstoppet og fram til jobb. Klokka er 08.30. Skoleklokka ringer», skriver Ronja videre.

Mange syns det er urettferdig at småbarnsforeldre slipper lettere unna på jobb. At det er greit at man kommer litt sent, eller går litt før fordi man har små barn.

«Jeg synes ingen bør uttale seg om dette før de har prøvd foreldrerollen selv. Ja, til frynsegoder for bortskjemte småbarnsforeldre», konkluderer skribenten.

Foreldre er arbeidsmaur med to jobber

Ronja mener alle arbeidsgivere bør tilrettelegge så godt som mulig for sine ansatte.  Enten det gjelder studenter, småbarnsforeldre eller seniorer.

«Foreldre er ikke unnasluntrere, vi er arbeidsmaur som alltid er på vakt», skriver hun, og legger til at hun har hørt om folk som ikke vil ha barn fordi de ikke orker alt stresset det medfører.

«Hvis alle kan vise forståelse og åpne opp for god tilrettelegging, da vil kanskje flere vurdere å bli mammaer og pappaer. Ja, vi må på helsestasjonen. Ja, vi må på foreldresamtale, ja, vi må delta på skoleavslutninger og Luciafeiring i barnehagen. Nei, vi skal ikke kjenne på den dårlige samvittigheten. Vi skal ikke ha dårlig samvittighet for å gjøre noe som forventes av oss som foreldre. Du har to jobber. Du har arbeidsplassen, og du har verdens viktigste jobb. Den viktigste jobben er å være mamma og pappa», skriver Ronja og avslutter:

«Bortskjemte småbarnsforeldre fortjener alt ekstra. Punktum.»

LES OGSÅEkspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...