Forsiden Dyr Bor i bilen sammen med fire kjæledyr

Bor i bilen sammen med fire kjæledyr

Etter at familien mistet huset sitt har de bodd i soveposer, i en bil ment for funksjonshemmede som de fikk låne av et taxiselskap.

Jeg har tidligere skrevet om det å være fattig i verdens rikeste land. Dette er en historie fra Wales, fortalt av Wales online. Familien på tre, har sammen med to katter, en hund og  en papegøye – bodd i en bil siden juli.

Deborah Talbot forteller at hun har bodd sammen med sin samboer Glyn Jones, 60, deres 23 år gamle datter Rachel, og deres fire kjæledyr i bilen etter at de ikke kunne finansiere huset deres i Newport’s Coverack Road.

Deborah sier at det har vært umulig å finne et bosted etter at hun mistet jobben sin på supermarkedet. «Kommunen sier at vi ikke er prioritert til kommunale boliger fordi vi ikke har små barn. Vi har ingen sted å gå, så bilen var vår eneste mulighet. Vi har ingen nære venner vi kunne støttet oss til.»

Ettersom bilen naturligvis ikke har kjøkken blir alle måltidene til familien takeaway. Ikke den sunneste livsstilen med andre ord. Debroah forteller at de ikke har mulighet til å lage skikkelig mat.

LES OGSÅ
Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

 

Med 4 kjæledyr – kattene Cassy og Macey, en papegøye kalt Samuel og en hun hund kalt Fred, kan det bli trangt i «huset»!

Kattene «bor» i en kurv bakerst i bilen, mens papegøyen har fått tildelt et bur.

I følge Debroah parkerer familien bilen på forskjellige steder hvor det er stille og rolig. «Det har vært veldig kaldt den siste tiden, men vi har soveposer i bilen.» 

Familien bruker badene på kjøpesentre til å vaske seg på. De forteller at de ikke har hatt nok penger til å komme seg inn igjen på boligmarkedet slik det er nå.

LES OGSÅ
Da to jenter forsvant i en snøstorm trodde alle at de var døde. 21 dager senere skjedde det et mirakel!

En talsmann for Newport kommune uttaler til Walesonline:

«Ms Talbot søkte om støtte for husløse etter at familien mistet huset sitt i juli. Hennes søknad har blitt behandlet etter rutinene og et avklaringbrev ble sendt 17 juli. Brevet bekrefter at familien er husløs, men at de ikke er på topp av prioriteringslisten. Det var mulig å anke avgjørelsen, men det har ikke familien gjort. 

Vi har gitt råd til Ms Talbot ved flere anledninger, samt gitt informasjon om alternative bomuligheter. Vi vil fortsette å tilby dem råd og hjelp når de nå leter etter nytt bosted.

Vi sympatiserer med alle som er blitt hjemløse, men det er en veldig høy etterspørrsel etter boliger i byen.»

 

JS49114936

[sc:Facebook ]

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet