Hjem Helse Dette bør være det første du drikker om morgenen – hver dag!

Dette bør være det første du drikker om morgenen – hver dag!

Visste du at sitroner er rene helsebomben? Mange av dere har nok hørt at lunkent sitronvann er sunt, men vet du hvorfor, og hva det gjør med kroppen?

Sitroner er bra for kroppen!

Om natten jobber kroppen vår på spreng med å balansere, reparere, bygge opp og revitalisere cellene våre slik at vi kan ha livskraft til å møte neste dags utfordringer. Vi er dessverre eksponert for utallige miljømessige toksiner som vi daglig får i oss gjennom pusten, huden og ikke minst gjennom mat og drikke. Legg til en stressende hverdag og det er lett å forstå at vi fort kan gå inn i en «toxic overdrive». Hvis du kunne innta et enkelt og billig tilskudd som du VISSTE var bra for deg- ville du gjort det jevnlig? En enkel ting du kan gjøre for å hjelpe systemet ditt over i en bedret normaltilstand er å drikke en kopp lunkent sitronvann- HVER DAG! Det virker nesten for godt til å være sant at en slik enkel ting kan ha en helsemessig effekt på din kropp- men det stemmer. Sitroner inneholder kraftige antibakterielle og antivirale komponenter som i tillegg kan gi immunsystemet en «boost». Sitroner kan hjelpe i forbindelse med fordøyelsesutfordringer og i tillegg bidra til en kraftig rens av leveren! Sitroner inneholder sitrus syre, magnesium, bioflavonider, C- vitamin, pektin og kalsium som alle er med på å lade immunsystemet slik at kroppen kan bli bedre rustet til å kjempe mot infeksjoner.

Lunkent sitronvann!

Kok opp litt friskt vann og bland det 50/50 med kaldt vann fra springen. Squeeze saften fra en halv sitron opp i et glass med lunkent vann. Drikk dette glasset på tom mage!!

Hvorfor?

Bedrer fordøyelsen: Sitronsaften hjelper til med å flushe ut rester fra fordøyelsesprosessen. Sitronjuice har lignenende struktur som fordøyelsesvæskene, noe som gjør at den er meget velegnet til å avhjelpe avgiftningsprosessene i kroppen og ikke minst hjelpe leveren med å produsere galle. Varmt sitronvann hjelper også mot halsbrann, forstoppelse og oppblåshet. Det amerikanske kreftforbundet anbefaler varmt sitronvann for å bidra til en bedret fordøyelse.

Balanserer PH-verdi: Sitroner har en basisk (alkalisk) effekt i kroppen. Selv om sitroner i seg selv er sure- så hjelper sitronsyren til med å gjøre cellene i kroppen mer alkaliske. Mineralene i sitronene er viktig i denne prosessen. Inntak av store mengder raffinert sukker og hvetemel kan gjøre miljøet i cellene for «surt». Inntak av sitronvann kan motvirke dette- i tillegg til at sitronvannet kan bidra med å trekke ut urinsyre fra leddene. Dette kan bidra til å forbedre den smerte og betennelsestilstand som mange opplever når miljøet i cellene blir for «surt».

Forbedrer energinivået: Mange påstår at vi kan trekke fordel av å innta mat og drikke som er ladet med negative ioner. Det påstås at sitroner er ladet med mange negative ioner. Dette skal ha en god effekt når drikken når fordøyelseskanalen. Uansett- det smaker godt- det gir en frisk følelse og kan bidra til å gi humøret en liten boost! En sitronskive eller to i vannkaraffelen skal heller ikke skade..

Gi det en sjanse da vel! Del gjerne dine erfaringer med dette tipset i kommentarfeltet på Facebook, og del artikkelen videre med noen venner som kunne profittert på tipset! 

Denne artikkelen er skrevet av Helen E. Christensen. Hun er eier og faglig ansvarlig for Yoganorth. Besøk gjerne Yoganorth for flere tips om helse og kosthold. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com