torsdag, januar 20, 2022

Bortkommen «kattunge» funnet i snøen viste seg å være en av de mest truede dyreartene i Europa

Mest lest nå

Pete Macnab og kameraten reddet en skjelvende «kattunge» fra snøen da han gikk tur i Cairngorms National Park. Veterinærene kan knapt tro at de klarte å bære den fem kilometer uten å bli klort til blods.

Kattelskeren Pete Macnab (32) var på tur i nasjonalparken Cairngorms i det skotske høylandet sammen med kameraten Piotr Petretko (34) og sønnen Alastair (11). Underveis oppdaget de en saueflokk som drev og sirklet rundt noe. De gikk for å sjekke.

Huntleigh. Faksimile fra Go Fund me

Midt i saueflokken lå en stripete liten kattepus. Den klarte ikke å komme seg på beina, og lå og skalv. Trioen gikk ut fra at det var en bortkommen katt som hadde forvillet seg ut i naturparken. Den var forkommen og frossen, så de bar den med seg til nærmeste landsby for å gi den tilsyn hos veterinær.


– Jeg vokste opp med katter, og det samme gjorde kameraten min som var med da jeg fant ham, sier Pete Macnab til Daily Mail.

Han forteller at de først trodde det var en huskatt som hadde stukket av.

– Den var iskald og pelsen var matt etter at den hadde ligger i snøen, forklarer han.

– Kompisen min «bondet» ordentlig med den og tok den til veterinæren. Jeg la ut bilde av katten på lokale Facebook-grupper og prøvde å spore opp eieren, forteller han.

Petes kamerat, Piotr, begynte som smått å glede seg til å ta en katt inn i huset om ingen eiere meldte seg.

Uhyre sjelden

Veterinærene fattet imidlertid mistanke om at pasienten ikke var en av de «vanlige» stripete kattene fra gata. De tilkalte eksperter og fikk bekreftet mistanken om at pasienten var en av Europas sjeldneste dyrearter.

Det er kun 100-300 skotske villkatter igjen ute i naturen. Arten er kritisk truet, og blant de sjeldneste i Europa. Skotske villkatter er kjent for å være ganske voldsomme, og dødeligheten blant villkattungene er høy, spesielt om de som denne er forlatt av moren.

– Vi hadde slått av en spøk underveis om at det var en villkatt, for klørne hans var kvasse som barberblader, sier Pete.

Spesialistene var overrasket over at de hadde klart å bære med seg en skotsk villkatt fem kilometer uten å bli klort til blods og alvorlig skadet.

Dagen etter de tok villkatten til dyrlege kom imidlertid den nedslående beskjeden om at den vesle villkatten ikke hadde overlevd natten.

I et forsøk på å gjøre noe for å redde arten har Pete og Piotr startet en innsamlingsaksjon for skotske villkatter. De håpet å samle inn 1000 pund, til minne om Huntleigh som de kalte den vesle krabaten. I skrivende stund har de fått inn mer enn 5.600 pund.

LES OGSÅ: Mobbere slengte gråtende 5-åring i bakken – så kommer katten og gir gutta en lærepenge

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter