onsdag, september 30, 2020

Bøter på opptil 37.000 kroner om du ikke bruker munnbind

Mest lest nå

Boris Johnson kunngjør bøter på opptil 3.200 britiske pund om man ikke er forsvarlig tildekket med ansiktsmaske. Med dagens vekslingskurs tilsvarer det rett over 37.000 norske kroner. 

Dersom man unnlater å bruke ansiktsmaske på offentlige steder som butikker og på kollektivtransport ilegges man per idag en bot på 100 pund. Dersom boten betales innen to uker reduseres den til 50 pund. Påbudet ble innført 15. juni.

Boris Johnson talende under en pressekonferanse om Koronaviruset. Foto: Flickr

Nå varsler The Mirror at britiske myndigheter strammer grepet i kampen mot Covid-19, og dobler beløpet for hver gang ved gjentatte brudd på påbudet: Det vil si at man ilegges en bot på 100 pund den første gang man blir tatt, 200 pund andre gang og 400 pund tredje gang. Det er satt et øvre tak på 3200 pund, tilsvarende 37.000 norske kroner.


Boris Johnson ble selv smittet av koronaviruset.

Hvordan de nye reglene vil bli håndhevet er uvisst. Til tross for at det har vært påbudt å bære ansiktsmaske på kollektivtransport er det hittil er det kun ilagt 33 bøter for brudd på disse reglene. 

– De fleste i dette landet følger reglene og gjør sitt for å kontrollere viruset, men vi må være fokuserte og vi kan ikke være selvtilfredse, sier Johnson og legger til at dette er grunnen til at myndighetene ønsker å styrke de sanksjonene som er tilgjengelige for folk som gjentatte ganger bryter reglene.

10 Downing Street har heller ikke kunngjort dato for når det nye bøte-systemet trer i kraft.

Den britiske statsministeren var blant de som ble svært dårlig av Covid-19, og trengte behandling på sykehus. 
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter