in

Brannmann advarer: Derfor skal du ikke oppbevare vannflasker i bilen

Det er endelig sommer og vi drømmer alle om sol og godt vær nå som vi må feriere hjemme i landet vårt. Og jammen har værgudene levert i Norge den siste tiden. Visst er det herlig, men har du noensinne tenkt over advarselen denne brannmannen kommer med?

Advarselen er viktig nettopp på solfylte dager, og handler rett og slett om at man ikke skal ha flasker med vann stående i bilen. Grunnen er at vannflasken kan ha samme virkning som et forstørrelsesglass kan ha på solen, solstrålene forsterkes. Noe som igjen kan sette fyr på innredningen i bilen.

– Solstrålene passerer gjennom vannflasken som vil forsterke strålene. Solstrålene kan faktisk bli så mye forsterket av vannflasken at det begynner å brenne i bilen, forteller den amerikanske brannmannen David Richardson ifølge Expressen til tv-kanalen KFOR.


Han og hans kolleger testet det hele ut og fant at solstrålen som reflekterte gjennom flasken nådde over 120 grader.

Testet av «myteforsker»

Brett ”Hoax-Slayer” Christensen er kjent for å avdekke om forskjellige advarsler bare er tull eller ekte. Også han tester ut hva en vannflaske i bilen kan medføre på solfylte dager. Han er ikke i tvil i sin konklusjon. På sin egen hjemmeside skriver han:

– Potensialet for en alvorlig bilbrann forårsaket av en plastvannflaske kan absolutt bli påvist. Dermed er advarselen verdt å respektere. Som en forholdsregel er det tilrådelig å fjerne plastvannflasker fra biler som står i solen eller dekke dem slik at de ikke kan fungere som linser.

I videoen nedenfor får du høre mer om advarselen til de amerikanske brannmennene. En av den, Richard McKinnes, forteller i klippet:

– Alla går rundt med vannflasker. Så om du har en i bilen, sørg for at den ikke står i sollys.

Tykk på DELE-knappen for å advare venner og familie om den potensielle brannfaren i bilen nå som sommeren er her for fult! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Valpen rømte hjemmefra. Da eieren fikk se hva den hadde holdt på med, fikk hun seg en god latter

Eieren kastet valpene hennes fra en bro – Lykken er total når de gjenforenes 3 dager senere