Hjem Familie Brannmannen fant den nyfødte babyen forlatt – nå har han og kona adoptert henne

Brannmannen fant den nyfødte babyen forlatt – nå har han og kona adoptert henne

Fra tid til annen hører vi historier om babyer som blir funnet forlatt. Det er like hjerteskjærende hver gang. Dessverre er noen mødre av en eller annen grunn i en så fortvilt situasjon at det blir utveien.

For å hindre at babyer som blir satt bort slik, er det satt opp såkalte «Safe Haven Baby Boxes» ulike steder i USA. Dersom noen er i en så desperat situasjon at de ikke ser annen utvei enn å levere fra seg barnet, så kan det gjøres på en trygg måte ved å levere barnet til en slik boks.

Og det var nettopp på dette avleveringspunktet brannmannen fant den lille jentebabyen. Hun var det første barnet i Florida som ble etterlatt i en slik Safe Haven Baby Box.

Seks måneder etter at baby Zoey ble funnet er hun en glad og sunn liten jente – mye takket være Safe Haven Baby Box og redningsmannen som åpnet esken. Zoey koser seg hjemme hos redningsmannen sin, melder ClickOrlando.com. Han og kona har nemlig adoptert henne.

Da alarmen på den klimakontrollerte babyboksen gikk, stakk brannmannen bort for å sjekke. Det var første gang han så den lille jenta som i dag er datteren hans.

Dette er en såkalt babyboks. Foto: Youtube
Foto: Youtube

LES OGSÅ: Denne presten har laget en boks der mødre kan etterlate babyene sine. Les hans hjertevarme historie

Brannmannen og kona, som ønsker å være anonym, hadde prøvd å stifte familie i ti år uten hell, så etter at han hadde kjørt babyen til sykehuset bestemte de seg for å begynne adopsjonsprosessen.

– Det var ikke «ekte» før jeg fikk oppringningen og jeg kunne gå inn dit med henne på barneavdelingen. Vi har prøvd i nesten et tiår å få en familie, og ingenting har fungert for oss. Så vi turde ikke helt å håpe, sier adoptivmoren.

To dager etter at brannmannen hadde kjørt lille Zoey til sykehuset, var han og kona adoptivforeldre. De vil ikke dømme Zoeys fødemor for hennes avgjørelse, men berømmer henne for å ha brukt en Safe Haven Baby Box.

–Vi føler virkelig i våre hjerter at vi på en eller annen måte ønsker å fortelle den biologiske moren at hun er trygg, hun er glad og hun er veldig elsket, sier adoptivmoren.

LES MER:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com